Norjan parhaat ulkoilukohteet
Matkailu
Norjan parhaat ulkoilukohteet
Kysyimme Norjassa asuvalta matkabloggaajalta Satu Vänsä-Westgarthilta, missä aktiivisen luontolomailijan kannattaisi käydä.
Julkaistu 8.6.2016
Mondo

RALLARVEGEN

Jos haluat pyöräillä, suuntaa Oslon ja Bergenin välistä junareittiä seurailevalle Rallarvegen-tielle. Noin 80 kilometrin matkalla maisemat ovat kuin Norja pähkinänkuoressa, ja vuorista ja vuonoista pääsee mukavasti makuun. Mikä parasta, jyrkin osa reittiä on alamäkeä.

SJOAN JOKILAAKSO

Rondanen ja Jotunheimenin kansallispuistojen välissä sijaitseva laakso on jokakesäinen matkakohde monelle suomalaisellekin koskimelojalle. Muutakin tekemistä löytyy, kuten kumilauttailua ja hevosvaelluksia.

BESSEGGEN

Vaikka Etelä-Norjan Besseggen on yksi maan suosituimmista päivävaelluksista, sitä ei kannata aliarvioida. Noin kuudessa tunnissa ehtii hengästyä, potea korkeanpaikankammoa ja ihailla Jotunheimenin kansallispuiston upeita vuoristomaisemia.

VUORISTOTUVAT

Parasta Norjan talvessa on hiihtovaellus kansallispuistossa. Den Norske Turistforeningen ylläpitää vuoristotupia. Omat suosikkini ovat Rondanen kansallispuiston Rondvassbu ja Grimsdalshytta.

EKSTREMSPORTVEKO

Kesäni kohokohta on ulkoilusta ja extremelajeista kiinnostuneiden festari Ekstremsportveko Vossissa länsirannikolla (ekstremsportveko.com). Festareilla kilpaillaan ja kokeillaan uusia lajeja. Seuraavan kerran festarit ovat 28.6.–3.7.2016.

Satu Vänskä-Westgarth pitää Destination Unknown -matkablogia. 

Kommentoi »