Norja syyttää Toyotaa harhaanjohtavasta hybridien mainonnasta
Autot ja liikenne
Norja syyttää Toyotaa harhaanjohtavasta hybridien mainonnasta
Toyota oli hybridiautojen pioneeri julkistaessaan Prius-hybridin vuonna 1997. Täyssähköautoista Toyota ei ole kuitenkaan oikein koskaan hullaantunut. Nyt siihen on tulossa muutos.
16Kommenttia
Julkaistu 27.1.2020
Tuulilasi

Vielä kesällä Toyotan varajohtaja Shigeki Terashi sanoi, ettei Toyota ole muuttanut mieltään täyssähköautojen suhteen.

”Emme ole kääntämässä fokustamme täyssähköautojen suuntaan, emmekä myöskään ole luopumassa strategiastamme kehittää vetyautoja edelleen”, Terashi kertoi tuolloin.

Joka tapauksessa Toyota on nyt kertonut, että siltä on tulossa jo tästä vuodesta alkaen kuusi täyssähkömallia. Aiempi suunnitelma oli, että niiden tuotanto alkaisi viisi vuotta myöhemmin.

Toyota on mainostanut kovasti hybridimallistoaan, mikä ei ole kaikkia miellyttänyt – varsinkin, kun Toyota on käyttänyt etenkin Lexuksen mainonnassa termiä itselataavat hybridit. Todellisuudessahan sähkömoottoria auttaa polttomoottori sekä kerätty jarrutusenergia.

Electrekin mukaan sähköautojen mallimaa Norja on älähtänyt harhaanjohtavasta mainonnasta ja jopa kieltänyt mainokset. Norjan kuluttajaviraston mukaan mainoksilla johdetaan kuluttajia harhaan ja rikotaan myös maan lakeja. Virasto on vaatinut Toyotaa poistamaan mainokset tai vähintään muuttamaan niitä.

Tämä ei ole ensi kerta, kun Toyota on Norjan viranomaisten hampaissa; vuonna 2017 maan hallitus syytti Toyotaa harhaanjohtavasta mainonnasta, kun yhtiö mainosti hybridiensä kulkevan 60-prosenttisesti sähköllä. Tutkimuksen mukaan ajoajasta korkeintaan 50 % on mahdollista ajaa sähköllä.

Toyota ei vastannut ainakaan välittömästi, kun Electrek kysyi asiasta kommenttia.

16 kommenttia