Nizzan parhaat kaupat ja putiikit: täältä kannattaa ostaa tuliaiset
Matkailu
Nizzan parhaat kaupat ja putiikit: täältä kannattaa ostaa tuliaiset
Nizza on ikoninen ranta- ja kaupunkilomakohde, jonka pikkuputiikeista löytyvät ihanat matkamuistot ja tuliaiset. Tässä kolme shoppailuvinkkiä.
4.7.2018
 |
Mondo

Trésors publics

Nizzan vanhassakaupungissa sijaitseva Trésors publics on kuin entisajan sekatavarakauppa, josta löytyy kaikkea keittiöpyyhkeestä kengännauhoihin. Jokainen tuote Bic-kuulakärkikynistä aina Le Parfait -säilöntäpurnukoihin on valmistettu Ranskassa. Joukossa on niin ikonisia merkkejä, jotka herättävät ranskalaisissa nostalgisia huudahduksia, kuin käsityöläisten luomuksia.

Omistajapari Nicolas ja Antoine teettää myös paikallisilla valmistajilla vain täällä myytäviä tuotteita. Niihin kuuluu esimerkiksi vanhan julisteen mukaan kudottu pellavaessu, joka kehuu viinin ravintoarvoja. Putiikista löytyy pieniä ja huokeita tuliaisia, kuten neliskanttinen Marseillen saippua muutamalla eurolla tai perinteisiä madeleine-leivoksia kauniissa laatikossa 15 eurolla.

11 Rue du Pont Vieux, tresorspublics.com

Konseptikauppa Joyaan kannattaa istua myös lasilliselle tai vaikka lounaalle.

Joya

Konseptikauppana itseään mainostavassa Joyassa on niukka mutta tyylikäs valikoima designia koriste-esineistä huonekaluihin. Täältä voi ostaa mukaan vaikkapa ranskalaisen La Cocotte -merkin hauskan kanakuvioisen pussukan tai ylipäätään hakea sisustusideoita kotiin.

Kaupungin satama-alueella sijaitsevaan Joyaan voi myös istahtaa lounaalle, aperitiiville tai illalliselle, sillä kaupassa toimii ruotsalaisen Isak-kokin luotsaama mainio ravintola. Joyassa on myös lastennurkkaus, ja jos joku raaskii Nizzan-matkalla omistaa aikaa työskentelylle, liikkeen yläkerrasta löytyy co-working-tila.

1 Place du Pin, joyalifestore.com

Fragonard-putiikista voi hankkia kotiin Provencen tuoksuja.

Fragonard

Provencen alue tunnetaan tuoksujen valtakuntana, ja Fragonardin putiikki Nizzan kukkatorin kupeessa on niitä pullollaan: laventelia, ruusua, rautayrttiä, santelipuuta, mimosaa, kuusamaa… Tuoksuja on hyödynnetty Fragonardissa saippuoissa, kynttilöissä, hajuvesissä ja kosmetiikassa. Herkullisen värikkäät pakkaukset houkuttelevat ostamaan vaikka lahjoja. Värit ja kuviot ovat olennaisia myös putiikin myymissä tekstiileissä ja koriste-esineissä.

11 Cours Saleya, fragonard.com

Kommentoi »