Mondo

Nizza – kolme hyvää hotellia

Nizza – kolme hyvää hotellia
Mondon valitsi Nizzasta kolme ihanaa majapaikkaa.
Julkaistu: 18.7.2018

Villa Bougainville

Ranskan historian yhden merkkimiehen, tutkimusmatkailija Louis Antoine de Bougainvillen mukaan nimetyn hotellin seinillä vilisee lintuja ja trooppisia kasveja. De Bougainville seilasikin aikoinaan muun muassa Melanesiassa Tyynellämerellä. Nizzan keskustassa rautatieaseman lähellä sijaitseva hotelli on tehty 1900-luvun alun belle époque -tyyliseen rakennukseen.

Yleistilojen ja huoneiden rohkean värikäs sisustus luo rentoa, mutkatonta tunnelmaa. Hyvä palvelu sekä pienet ekstrat – kahvia ja virvokkeita on tarjolla aulassa vapaasti – saavat nekin majoittujan ilahtumaan.

2 hh alkaen noin 80 euroa, aamiainen 14 euroa.

29 Avenue Thiers, villa-bougainville.fr

Tutkimusmatkailijan mukaan nimetyn Hotelli Villa Bougainvillen riemastuttavan värikäs sisustus tuo mieleen kaukomaat.

WindsoR

Hotelli WindsoR on täynnä nykytaidetta. Hissiä koristaa muraali, ja baarissa lentää vaaleanpunainen elefantti. Puolet huoneista on taiteilijoiden suunnittelemia, ja muissakin majoitustiloissa on isoja freskoja tai julisteita.

Tyyli vaihtelee minimalismista räväköihin installaatioihin. Aulassa on vuosittain vaihtuva näyttely, josta hotellin johtaja valitsee aina yhden teoksen paikan omiin kokoelmiin. Kokonaisuuden kruunaa eksoottinen puutarha, jossa voi pulahtaa ilta-uinnille bambujen katveessa olevaan altaaseen. WindsoR sijaitsee kävelyetäisyydellä rantabulevardista, ja hotellissa on asiakkaiden käyttöön varattu tyylikäs hammam sekä luomuravintola.

2 hh alkaen 90 euroa, aamiainen 14 euroa.

11 Rue Dalpazzo, hotelwindsornice.com

Le Suisse -hotellin huoneista aukeaa lyömätön näköala Nizzan rantapromenadille.

Hôtel Le Suisse

Jos haluat Nizzan-lomalla nauttia merinäkymistä aamuin illoin omasta huoneestasi, valitse majapaikaksi Le Suisse. Sen jokaisesta 36 huoneesta avautuu lyömätön näköala kaupungin kuuluisaan Enkelten lahteen, Baie des Angesiin. Hotellin useimmissa huoneissa on myös parveke, jonne voit halutessasi tilata aamiaisen tai vaikka auringonlaskun ajan kippistelyyn kuohujuomaa.

2 hh alkaen 160 euroa, aamiainen 18 euroa.

15 Quai Raubà Capéù, hotel-nice-suisse.com

Kommentoi »