Mondo

Nizza – koe nämä nähtävyydet

Nizza – koe nämä nähtävyydet
Nizzassa voi viettää täydellisen kaupunki- ja rantaloman yhdistelmän, joka sisältää niin nautiskelua kuin nähtävyyksiäkin kaupungissa ja sen ympäristössä. Valitsimme kolme lomatekemistä, joita ei kannata jättää väliin.
Julkaistu: 15.6.2018

Koe Nizzan kuuluisin rantakatu

Nizzan kuuluisalla nähtävyydellä, seitsemän kilometriä pitkällä ranta­promenadill, Promenade des Anglais'll, voisi viettää vaikka koko päivän. Aamu­auringon noustessa promenadin kansoittavat lenkkeilijät ja koiriaan ulkoiluttavat asukkaat. ­Puoliltapäivin ruokailijat saapuvat ranta­ravintoloihin kiireettömälle lounaalle.

Jos päivä paahtaa, voi pulahtaa uimaan mereen. Kävellessä voi katsella vieheitään heitteleviä virvelikalastajia sekä tietysti promenadin uhkeita palatseja. Iltapäivän taittuessa illaksi valitaan jokin alueen baareista, tilataan cocktail – tai pari – ja istahdetaan ihailemaan auringonlaskua.

Laskeva aurinko kultaa Promenade des Anglais'n.

Nauti hemmottelevista kylvyistä

Kun nähtävyyksien ja kauppojen kiertely alkaa väsyttää jalkoja, luksushotelli Exedra Boscolon yhteydessä sijaitseva pieni kylpylä Deep Nature tarjoaa rentouttavan hengähdystauon. Itseään voi hemmotella hammamissa, saunassa ja uima-altaan hierovien suihkujen alla. Tarjolla on myös hierontaa sekä kasvo-, jalka- ja käsihoitoja. Kolmen tunnin pääsymaksu on 50 euroa, tunnin ­kasvohoito maksaa 120 euroa. Varaa hoitoihin aika etukäteen.

12 Boulevard Victor Hugo

Sheryl Danesin tarjoaa Deep Nature -kylpylässä erilaisia rentouttavia hoitoja, joissa pääsee hengähtämään vaikkapa nähtävyyksien kiertelyn lomassa.

Tee retki taiteilijakylään

Saint Paul de Vencen keskiaikainen kylä lyhyen ajomatkan päässä Nizzasta on kuin postikortista. Linnoitusten varjostamissa kapeissa kujissa ja kylää ympäröivään laaksoon lankeavassa valossa on levollista kauneutta. Täällä mieli rauhoittuu, muista matkailijoista huolimatta.

Ehkä juuri kauneutensa vuoksi Saint Paul on houkutellut taiteilijoita kautta aikojen. Kylässä ovat oleskelleet muun muassa taidemaalari Marc Chagall, filosofi Jean-Paul Sartre ja kirjailija James Baldwin. Taide on edelleenkin vahvasti läsnä. Pienessä kylässä on peräti parikymmentä galleriaa, ja kivenheiton päässä sijaitsee nykytaiteen museo Fondation Maeght. Saint Paul de Venceen pääsee Nizzan keskustasta näppärästi kaupunki­bussilla numero 400 alle tunnissa (lipun hinta 1,50 euroa).

Saint Paul de Vence, saint-pauldevence.com. Fondation Maeght, www.fondation-maeght.com.

Saint Paul de Vencen kylä on Nizzan lähellä sijaitseva nähtävyys, jossa pääsee Etelä-Ranskan viehättävään tunnelmaan.

Kommentoi »