Tuulilasi

Nissanin tulos romahtanut pahasti

Nissanin tulos romahtanut pahasti
Reutersin mukaan Nissan Motor on kertonut peräti 70 prosentin operatiivisen voiton laskusta. Syynä tähän ovat Nissanin mukaan kehno myynti, epäedulliset valuuttakurssit ja yleisesti kohonneet kustannukset.
Kuvat Nissan

Myös nettotulot putosivat 50 prosentilla, liikevaihto laski kolmen viime kuukauden aikana 6,6 %. Nissanilla ei ole kuitenkaan pistetty päätä vielä kokonaan pensaaseen.

”Olemme alkaneet jo nähdä positiivisia merkkejä Yhdysvaltain myynnissämme. Se onkin ykkösfokuksemme juuri nyt. Päätavoite ei ole kaapata isoa markkinaosuutta, eikä valtavia volyymeja. Haluamme ennen kaikkea päästä tasaiselle kasvun käyrälle”, sanoo Nissanin varajohtaja Stephen Ma.

Nissanille olisi merkittävää saada välinsä kuntoon allianssipartneri Renaultin kanssa. Renault omistaa Nissanista 43 %. Nissan on jo aloittanut globaalin uudistamisohjelman, mihin kuuluu 12 500 työpaikan karsiminen.

Nissan on myös laskenut vuoden tulosennustettaan. Se odottaa vuosimyynnin olevan nyt 5,24 miljoonaa autoa, kun vuotta aiemmin myynti oli 5,52 miljoonaa. Vuoden alussa ennuste oli vielä 5,54 miljoonaa autoa.

Julkaistu: 12.11.2019
Kommentoi »