Tuulilasi

Nissanilla luvassa isoja irtisanomisia – joka seitsemännen työpaikka vaarassa

Nissanilla luvassa isoja irtisanomisia – joka seitsemännen työpaikka vaarassa
Uutistoimisto Reutersin mukaan Nissan kaavailee irtisanovansa jopa 20 000 työntekijää pääosin Euroopassa. Nissan on ajautunut yhä suurempiin vaikeuksiin, kun kauppa ei koronaviruksen vuoksi käy.

Nissanin odotellaan julkistavan uuden puolivuotisstrategiansa ensi viikolla. Nissanin tuotot ovat pienentyneet jo kolmen vuoden ajan, nykytilanne asettaa entistä enemmän paineita suunnan kääntämiseksi nousuun.

Nissanilla on yhteensä 140 000 työntekijää, joten vaarassa on joka seitsemännen työpaikka.

Yksi osa Nissanin tervehdyttämissuunnitelmaa on myös tiiviimpi yhteistyö allianssipartenerien Renaultin ja Mitsubishin kanssa. Tosin niilläkään ei hyvin mene; Renaultista ison siivun omistavan Ranskan valtion valtiovarainministeri kertoi viime viikolla, että Renaultin tulevaisuus on pahasti vaakalaudalla, jos se ei saa pikaista taloudellista apua. Mitsubishi puolestaan raportoi juuri tulojensa tippuneen alkuvuoden aikana peräti 89 %.

Talousrikoskohussa ryvettyneen Nissanin ex-johtajan Carlos Ghosnin suunnitelmissa oli aggressiivinen kasvu, mutta sen kanssa Nissan on joutunut vetämään suitset tiukasti kiinni. Reutersin mukaan Nissan on alentanut vuoden myyntitavoitettaan miljoonan auton verran.

Nissan ei halunnut kommentoida väitteitä irtisanomisista.

Julkaistu: 25.5.2020
Kommentoi »