Tuulilasi

Nissan vähentää tuotantoaan Iso-Britanniassa - Brexit näivettämässä maan autoteollisuuden

Nissan vähentää tuotantoaan Iso-Britanniassa - Brexit näivettämässä maan autoteollisuuden
Nissan on perunut suunnitelmansa rakentaa X-Trail SUV:nsa Iso-Britannian Sunderlandissa. Nissanin johdon mukaan kyse on epävarmuudesta Brexitin suhteen.
Kuvat Nissan

Koska Iso-Britannia näyttää lähtevän EU:sta, Nissan on päättänyt valmistaa X-Trailia vain Japanissa.

”Teimme päätöksen, koska epävarmuus iso-Britannian ja EU:n suhteen on edelleen suuri. Tilanne ei ole tulevaisuutta ajatellen hyvä minkään muunkaan autonvalmistajan näkökulmasta”, Nissan tiedotti.

Britannian valtiovarainministeri Greg Clark kuvaili Nissanin päätöstä isoksi iskuksi maan autoteollisuudelle ja alueen työllisyydelle.

Ainakin toistaiseksi Nissan jatkaa Sunderlandissa Qashqain, Juken ja Leafin valmistusta, vaikka se joutuikin vähentämään dieselien kysynnän laskun vuoksi viime vuonna tehtaalta satoja työpaikkoja.

Tehdas on yksi Iso-Britannian suurimmista, siellä valmistetaan vuosittain noin kolmannes maan 1,52 miljoonasta autosta, joista suurin osa menee EU-markkinoille.

Viime vuonna Nissanin tuotanto Britanniassa laski jo 10 %. EU ja Japani ilmoittivat pari päivää sitten vapaakauppasopimuksesta, joka poistaa EU-alueella 10 % tullitariffit Japanista tuoduilta autoilta.

Iso-Britannian autoteollisuuden investoinnit vähenivät jo viime vuonna 50 %.

Julkaistu: 4.2.2019
Kommentoi »