Tuulilasi

Nissan uudistaa hyötyajoneuvovalikoimaa: Esittelyssä täysin uusi Townstar-pakettiauto

Nissan uudistaa hyötyajoneuvovalikoimaa: Esittelyssä täysin uusi Townstar-pakettiauto
Nissan esittelee uuden sukupolven kevyiden pakettiautojen luokkaan, täysin uuden Nissan Townstarin. Tämä täysin sähköisellä voimansiirrolla varustettu hyötyajoneuvouutuus on osa Nissanin sähköisen tulevaisuuden strategiaa. Kokonsa ja kehittyneiden teknologioiden ansiosta Townstar on rohkea ja teknisesti edistynyt kilpailija segmentissään.
Julkaistu: 29.9.2021

Uusi, täyssähköinen Townstar on optimoitu vastaamaan asiakkaiden tarpeita ja se jatkaa Nissan e-NV200-mallin menestystä. 44 kWh:n akulla, edistyneellä teknologialla ja alhaisilla käyttökustannuksilla sähköinen Townstar tarjoaa tehokkaan ja kestävän ratkaisun kuljetuksiin.

Nissan Europen hyötyajoneuvojen ja yritysmyynnin myyntijohtajan Emmanuelle Serazin mukaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin on vastattu Townstarin tehokkaalla voimalinjalla, Nissanin ainutlaatuisilla teknologioilla sekä ergonomisella muotoilulla.

”Tiukentuneiden päästöstandardien, kaupunkien päästörajoitusten ja jatkuvasti kasvavan vastuullisten kuljetusten kysynnän ansiosta niin suurten kuin pienten yritysten on löydettävä tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pysyäkseen kilpailukykyisenä ja optimoidakseen toimintaansa”, Seraz sanoo.

Luotettava vaihtoehto tehokkaalla voimalinjalla

Townstarin täysin sähköinen voimalinja sekä kaksi tavara- tai henkilökuljetuksiin suunniteltua versiota on kehitetty tarjoamaan optimaalista tehokkuutta ja monipuolisuutta urbaaneihin ympäristöihin.

Täysin uudessa Townstarissa on hyödynnetty Nissanin sähköajoneuvojen asiantuntemus. Townstar varustetaan 44 kWh:n akulla ja edistyneellä teknologialla. Townstarissa yhdistyy samassa paketissa älykäs energianhallinta sekä tehokas akun lämmönhallinta aktiivisella jäähdytyksellä.

Uusi pakettiauto korvaa e-NV200-mallin tarjoten 245 Nm vääntömomentin ja 285 km toimintamatkan (odottaa tyyppihyväksyntää).

Huippuluokan turvallisuus- ja infoteknologiat

Townstar on suunniteltu integroitumaan saumattomasti päivittäisiin aikatauluihin. Laaja valikoima turvateknologioita ja edistykselliset kuljettajaa avustavat toiminnot kuten sivutuuli-avustin ja perävaunun vakautusjärjestelmä tarjoavat pakettiauton, jonka ratin takana ajaa varmasti ja vakuuttavasti. Nissan henkilöautomalleista tutut älykäs hätäjarrutustoiminto jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, risteysavustin, pysäköintiavustin sekä älykäs vakionopeudensäädin kiilaavat Townstarin luokkansa kärkeen.

Nissan tarjoaa Around View Monitorin (AVM) ensimmäistä kertaa kompaktien pakettiautojen segmenttin. Kamerajärjestelmän avulla tarjotaan kuljettajalle 360-asteen yleiskuva ajoneuvon ympäristöstä. Tämä helpottaa pysäköimistä esimerkiksi ahtaissa kaupunkiolosuhteissa.

Townstarin asiakkaat pääsevät nauttimaan myös innovatiivisesta ProPILOT-järjestelmästä, joka on suunniteltu avustamaan kuljettajaa ja tekemään ajosta turvallisempaa. ProPILOT avustaa moottoritieajossa mahdollistaen automaattisen hidastuksen ja tarvittaessa pysäytyksen edessä ajavan ajoneuvon mukaan. Lisäksi ProPILOT auttaa pitämään auton omalla kaistallaan.

Kätevät liitettävyysominaisuudet, kuten E-Call, Apple CarPlay tai Android Auto sekä langaton puhelimen lataus ovat saatavilla täyssähköiseen versioon.

Yhdistettävyyspalveluista asiakas pääsee nauttimaan 8” kosketusnäytöltä, joka on yhteydessä 10” digitaaliseen yhdistelmämittaristoon aivan kuljettajan näkökentässä.

Edistyksellinen sisä- ja ulkomuotoilu

Alliance CMF-C alustalle rakennetussa uudessa Townstarissa on huomioitu laatu ja toimivuus. Ulkopuolta koristaa Nissanin uusi logo ensimmäisenä mallina Euroopassa. Townstar on siis ensimmäinen Nissanin uudella logolla varustettu auto, ja samalla viimeisin Nissan NEXT –strategian aikana esitelty malli. Nissan NEXT –strategiassa etusijalla on kestävä kasvu ja kannattavuus koko yhtiön maailmalaajuisessa toiminnassa.

Esimerkiksi pk-yritykset, jotka etsivät monipuolisuutta, mukavuutta sekä tilaa tavaroille, ovat loistava esimerkki asiakkaasta, jonka tarpeisiin Townstar vastaa täydellisesti. Bonuksena Townstar sisältää kaupunkipysäköintiä helpottavan handsfree-pysäköintiavustimen.

Toisaalta Townstarin henkilöautoversio (combi) on omiaan perheille, joissa tarvitaan tilavaa autoa. Henkilömallin suuren ja monipuolisen tavaratilan tilavuus on yhteensä 775 litraa. Hienostuneet istuin- ja oviverhoilut yhdessä modernin keskikonsolin ja kojelaudan viimeistelyn kanssa toivottavat tervetulleeksi viihtyisään ohjaamoon.

Täysin sähköinen uusi Townstar huokuu Nissan ARIYAsta tuttuja yksityiskohtia, kuten vakiona olevat LED-ajovalot ja aerodynaaminen, Kumiko-kuvioitu maski ja Nissanin tunnusomainen V-motion design päiväajovaloilla.

Mukautuva ratkaisu yrityksille

Monipuolisen alustansa ansiosta Townstar on suunniteltu kattavaksi, mukavaksi ja tehokkaaksi liikekumppaniksi. Uusi kompakti pakettiauto, jossa on jopa 3,9 m3 tavaratila, kuljettaa helposti kahta eurolavaa ja jopa 800 kg:n edestä kuormaa. Lisäksi Townstarin tehokas voimansiirto mahdollistaa 1500 kg:n jarrullisen perävaunun vetokapasiteetin, mukautuen erilaisten käyttäjien tarpeisiin.

Autossa on suuret liukuovet, jotka helpottavat tavaroiden lastaamista sekä purkamista. Townstar on saatavilla myös erillisillä takaovilla tai yhtenäisellä takaluukulla. Townstarissa on paljon älykkäitä säilytysratkaisuja ja erillinen tila liikkuvan toimiston työkaluille.

Alan johtava 5 vuoden takuu

Nissan tarjoaa laatua sekä huolettomia kilometrejä. Nissanin hyötyajoneuvomallien omistajat hyötyvät alan johtavasta yleiseurooppalaisesta 5 vuoden tai 160 000 km:n takuusta – sekä sähköautojen kahdeksan vuoden tai 160 000 km:n akkutakuusta.

Takuu tarjoaa suojan puskurista puskuriin, maalipinnan takuun, alkuperäiset osat ja lisävarusteet sekä tiepalvelun. Kaikki tämä yhdessä tarjoaa kattavaa mielenrauhaa.

Townstar EV tekniset tiedot:*

Akun kapasiteetti (käytettävissä oleva) 44 kWh

Max. teho 90kW (122HP)

Max. vääntömomentti 245

Arvio käyttömatkasta Jopa 285 km (odottaa tyyppihyväksyntää)

Lataustyyppi AC 11 kw vakio, tai 22 kw valinnainen

Lataustyyppi DC 75 DC in CCS

Latausaika DC 0 to 80% 42 min

Akun jäähdytys Kyllä (22kW AC laturilla, tai 11kW)

*Kaikki luvut odottavat tyyppihyväksyntää

Kommentoi »