Tuulilasi

Nissan tekee viimeinkin sähköisen SUV:n - tällaiselta se tulee näyttämään

Nissan tekee viimeinkin sähköisen SUV:n - tällaiselta se tulee näyttämään
Vuonna 2009 esitelty Nissan Leaf oli sähköautojen pioneeripeli. Se on edelleen säilyttänyt asemansa yhtenä maailman suosituimmista sähköautoista. Onkin perin kummallista, ettei Nissan ole sen jälkeen tehnyt yhtäkään toista täyssähköistä henkilöautomallia.

Nyt sellainen näyttäisi olevan tulossa, sillä Cars Secretsin mukaan Nissan on viemässä viime vuonna esiteltyä konseptiautoa Ariyaa tuotantoon. Sitä varten on jo haettu erilaisia patentteja.

Ariya on crossover, kun Leaf puolestaan hatchback – sähköiselle SUV:lle olisi Nissanillakin ollut tarvetta kenties jo aiemmin.

CNN:n haastatteleman asiantuntijan mukaan Nissan odottaa myyvänsä Ariyaa kolme kertaa enemmän kuin Leafia. Nissan on tosin melkoisissa talousvaikeuksissa, joten pullonkaulaksi voi syntyä, pystyykö yhtiö niin laajamittaiseen tuotantoon.

Nissan ei ole kertonut sähkö-SUV:nsa faktoja, mutta siihen odotetaan akustoa, jolla voisi ajaa selkeästi pidempään yhdellä latauksella, mitä Leafin 362 kilometriä tarjoaa. Puhetta on ollut jopa 500 kilometrin toimintamatkasta. Toinen tärkeä asia on tietysti myös hinta. Näistä kuulemme kuitenkin todennäköisesti myöhemmin tänä vuonna.

Julkaistu: 30.4.2020
Kommentoi »