Nissan tekee täyssähköisen pienen SUV:n – katso havainnekuvat
Autot ja liikenne
Nissan tekee täyssähköisen pienen SUV:n – katso havainnekuvat
Nissan on kertonut investoivansa miljardi puntaa eli 850 miljoonaa euroa uuteen sähköautotehtaaseen Iso-Britanniassa. Siellä tullaan valmistamaan uutta vielä nimeämätöntä sähköistä SUV:ia, joka on Car Advicen tietojen mukaan suunnilleen Nissan Juken kokoinen.
1Kommenttia
Julkaistu 2.7.2021
Tuulilasi

Uusi tehdas tulee Nissanin nykyisten tehtaiden liepeille Sunderlandiin. Tehtaan kapasiteetti on 100 000 autoa vuodessa. Oheen tulee myös oma akkutehdas.

Uusi SUV tehdään samalle CMF-EV-alustalle kuin Renaultin Megane E-Tech Electric sekä hieman isompi Nissan Ariya. Vaikka asiaa ei ole vielä virallisesti vahvistettu, uudesta sähköisestä SUV:sta tulee näitä pienempi, Juken kokoinen.

Nissan Juke

Yksityiskohtia autosta ei vielä juurikaan ole, ei edes tuotantoaikataulusta. CMF-EV-alusta mahdollistaa kuitenkin 580 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella.

"Tämä projekti on osa tavoitettamme tehdä autoja, jotka ovat hiilineutraaleja koko elinkaarensa ajan. Sähköautojen valmistuksen lisäksi suunnitelmiimme kuuluu oma akkutuotanto sekä akkujen kierrätys niiden käyttöiän päätyttyä”, sanoo Nissanin pääjohtaja Makoto Uchida.

1 kommentti