Tuulilasi

Nissan sähköistämässä Juken

Nissan Europen pienten autojen johtaja Helen Perry kertoo Auto Expressille, että Nissan on jo suunnittelemassa seuraavan sukupolven Jukea.
Kuvat Nissan

Pienestä katumaasturista on näillä näkymin tulossa seuraavan sukupolven malli, johon tulee myös sähköinen versio. Uusi Juke on tarkoitus julkistaa vielä tämän vuoden puolella.

”Nykyinen Juke alkaa olla ikänsä puolesta tiensä päässä. Seuraavan vuoden aikana tulette varmasti kuulemaan lisää uudesta Jukesta”, Perry kertoo.

Juke lanseerattiin vuonna 2011, ja sen jälkeen se on uudistettu kunnolla vain kerran. Suosiosta kertoo se, että vuonna 2018 Nissanin Sunderlandin tehtaalta pullahti esiin miljoonas valmistettu Juke. Uusi auto tehdään oletettavasti Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin uudelle CMF-B-alustalle, jolle tehtiin juuri myös uusi viidennen sukupolven Renault Clio. Se antaa mahdollisuuden myös sähköiseen versioon.

”Jukeen on tarjolla paljonkin eri moottorivaihtoehtoja. Kuluttajat ovat siirtymässä globaalisti sedaneista ja hatchbackeista yhä enemmän crossovereihin ja SUV:eihin. Lisäksi sähköistäminen on päivän sana. Onhan tässä tismalleen oikea kombinaatio”, sanoo Nissan Europen tuotantosuunnittelujohtaja Peter Bedrosian paljastamatta kuitenkaan, onko Jukesta tulossa hybridi- vai täyssähköversio.

Julkaistu: 5.2.2019
Kommentoi »