Tuulilasi

Nissan Pulsar – turvakilven ympäröimänä


Nissan Pulsariin on tarjolla lukuisia aktiiviseen turvallisuuteen vaikuttavia järjestelmiä, jotka eivät vielä ole kovin yleisiä alemmassa keskiluokassa.
Kuvat Nissan

Nissan puhuu näistä Safety Shield -nimikkeen alla. Järjestelmiin kuuluvat mm. liikkuvien kohteiden tunnistus, kuolleen kulman varoitus, kaistavahti, itsepuhdistuva kamera, automaattinen hätäjarrutus ja aktiivinen ajolinjan korjaus.

Liikkuvien kohteiden tunnistusjärjestelmä auttaa kuljettajaa havaitsemaan peruutettaessa autoa lähestyvät kohteet, esimerkiksi lapset. Järjestelmä ilmoittaa kuljettajalle kohteista äänimerkillä ja visuaalisella hälytyksellä. Järjestelmä rakentuu takaluukussa sijaitsevan laajakuvakameran varaan. Myös kuolleen kulman varoitus perustuu laajakuvakameran käyttämiseen. Varoitustoiminto ilmoittaa kuljettajalle kohteista peileissä olevilla valoilla ja äänimerkillä.

Kaistavahdin toiminta on sinänsä normaalia, mutta sekin hyödyntää takaluukun kameraa.  

Koska useat auton järjestelmistä rakentuvat takakameran varaan, on erittäin hyödyllistä, että se puhdistaa itse itsensä. Kun kamera likaantuu, siihen suihkutetaan pesunestettä. Pesaisun jälkeen kamera kuivataan paineilmalla. Jos kamera on vain pölyinen, se puhdistetaan pelkällä paineilmalla.

Automaattinen hätäjarrutustoiminto saa informaationsa etupuskurissa sijaitsevilta tutkilta ja toimii kolmivaiheisesti. Uhkaavasta vaaran laadusta riippuen auto voi varoittaa kuljettajaa äänimerkillä tai jarruttaa joko osittain tai voimakkaasti.

Aktiivinen ajolinjan korjaustoiminto jarruttaa tarvittaessa yksittäisiä pyöriä, jotta auto pysyisi paremmin suunnassa.

Lue Nissan Pulsarin testi Tuulilasin numerosta 16/2014.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 16.12.2014