Tuulilasi

Nissan paljasti tulevan uuden Qashqain sisätilat

Nissan paljasti tulevan uuden Qashqain sisätilat
Nissan on julkistanut ensimmäiset kuvat vuoden 2021 Qashqain sisätiloista. Auto tullaan julkistamaan ensi vuoden alkupuolella.
Julkaistu: 8.12.2020

Nissanin mukaan autossa on paranneltua teknologiaa, kompaktimmat tilat sekä enemmän käytännöllisyyttä. Kolmannen sukupolven Qashqai tulee olemaan 3,5 senttiä pidempi ja 3 senttiä leveämpi kuin edeltävän sukupolven auto. Takapenkillä on 2,2 senttiä enemmän jalkatilaa, uudelleensuunnittelun ansiosta myös pääntilaa on 1,5 senttiä enemmän niin edessä kuin takanakin. Tavaratilaa on 74 litraa aiempaa enemmän eli nyt 504 litraa.

Teknologiapuolelta löytyy uusi 9-tuumainen tietoviihdenäyttö sekä 12,3-tuumainen digitaalinen kojelauta. Tuulilasin heijastenäyttö on 10,8-tuumainen.

Etumatkustajien penkit on varustettu hierontatoiminnoilla. Nissan on kertonut haluavansa tarjota Qashqaissa samoja ominaisuuksia, mitä on normaalisti tarjolla vain suuremman segmentin autoissa.

Monet uudistuksista ovat mahdollisia, koska auto tehdään Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin uudelle CMF-C-alustarakenteelle. Autossa on käytetty enemmän erityisen lujaa terästä, mutta silti se on kevyempi kuin edeltäjänsä.

Tarjolle tulee 1,3-litrainen mieto bensiinihybridi, jonka saa joko 136- tai 153-hevosvoimaisena. Vaihteistoksi voi valita manuaalin tai automaatin, jälkimmäisen kanssa myös nelivedon. e-Power-hybridissä on hevosvoimia 185.

Vuonna 2007 julkistettua Qashqaita on myyty Euroopassa jo yli kolme miljoonaa kappaletta.

1 kommentti