Tuulilasi

Nissan pahassa kurimuksessa – peräti 12 500 työpaikkaa lähtee

Nissan pahassa kurimuksessa – peräti 12 500 työpaikkaa lähtee
Nissan joutuu karsimaan peräti 12 500 työpaikkaa osana pääjohtaja Hiroto Saikawan uutta elvytyssuunnitelmaa. Vuoden toisella neljänneksellä Nissanin myynti laski kaikilla muilla automarkkinoilla Kiinaa lukuun ottamatta.

Saikawan mukaan Nissanilla uskotaan, että vuoden jälkimmäinen puolisko palauttaa tilanteen paremmaksi. Samalla hän myönsi, että vuoden alku on ollut odotuksia heikompi, jopa brutaali.

Vuoden toisella neljänneksellä Nissanin nettotulot putosivat Automotive Newsin mukaan peräti 95 %. Liikevaihto laski 13 %.

”Tulos oli todella paljon negatiivisempi, mitä olimme odottaneet. Tiesimme kyllä, että tilanteemme on haasteellinen, mutta on myönnettävä, että tällaista emme osanneet odottaa”, Saikawa sanoi.

Hiroto Saikawa

Seuraavan kolmen ja puolen vuoden aikana Nissan tulee vähentämään 12 500 työpaikkaa, eniten Intiasta, Yhdysvalloista ja Meksikosta.

”Nämä vähennykset tulevat tehtaille, jotka pyörivät alikapasiteetilla ja tuottavat tappiota. Pääsiassa tehtaat ovat sellaisia, jotka valmistavat pienimpiä autojamme ja Datsunin brändiä”, Saikawa lisäsi.

Julkaistu: 26.7.2019
Kommentoi »