Tuulilasi

Nissan julkisti kuvat uudesta sähköautokonseptistaan – melkoinen laatikko, mutta älykäs

Nissan julkisti kuvat uudesta sähköautokonseptistaan – melkoinen laatikko, mutta älykäs
Nissan on julkistanut kuvia ja yksityiskohtia IMk-konseptiautostaan, joka on täyssähköauto. Siinä on myös tukku autonomisia ominaisuuksia. Auto esitellään kuun lopussa Tokion autonäyttelyssä.
Kuvat Nissan

Auton nimi tulee Nissanin Intelligent Mobility -teknologiasta, k-kirjain taas edustaa japanilaista miniautojen kulttuuria.

”IMk sulauttaa yhteen modernit puhtaat linjat, japanilaiset perinteet sekä viimeisimmän teknologian”, kertoo Nissanin suunnittelujohtaja Satoru Tai.

Nissanin tavoite on, että sen myynnistä 30 % on täyssähköisiä, hybridejä tai ePower-autoja vuoteen 2023 mennessä. Yhtiö tekee myös uutta sähköautoalustaa. Uusia sähköautoja on tulossa kahdeksan maaliskuuhun 2023 mennessä, tavoitteena on myydä niitä miljoona kappaletta vuosittain.

Nissanin mukaan IMk:ssa on paljon autonomisia ominaisuuksia ja liitettävyysominaisuudet ovat huippuluokkaa. Kuljettajaa avustava järjestelmä on nimeltään ProPilot. Se pystyy mm. etsimään itse vapaan parkkipaikan ja myös parkkeeraamaan auton ilman, että ketään on auton sisällä.

Älypuhelinsovelluksella auto palaa parkista kuljettajan luokse nappia painamalla.

Auton sisustus on loungemainen ja haluaa korostaa kuljettajan mahdollisuutta myös rentoutua. Vain vaihteenvalitsinta ja auton käynnistysnappi ovat fyysisesti kontrolloitavia, kaikki muu hoituu ääni- ja eleohjauksella.

Älypuhelimen avulla IMk tunnistaa kuljettajan ja säätää autoon kuljettajan ennalta personoimat asetukset kuten penkin asetukset, sisätilojen valaistuksen sekä halutun lämpötilan. Myös erilaisia matkareittejä voi ladata sovellukseen, mistä ne löytyvät nappia painamalla.

Julkaistu: 3.10.2019
Kommentoi »