Tuulilasi

Nissan ja Daimler jatkavat huhuista huolimatta luksusautoyhteistyötä

Nissan sanoo olevansa edelleen sitoutunut yhteistyöhön Daimlerin kanssa, vaikka uutisissa on kerrottu, että se olisi vetäytymässä yhteisestä kehitystyöstä kompaktin kokoluokan luksusautosta Daimlerin kanssa, koska Yhdysvaltain markkinat ovat liian epävarmassa tilassa.
Kuvat Infiniti

Nissanin premiumbrändi Infiniti päätti japanilaisen Nikkan Kogyobusiness -lehden mukaan lopettaa yhteisen kehitystyön, koska henkilöautojen kysyntä maassa on laskenut rajusti. Lehden mukaan Nissan on ollut myös huolissaan mahdollisista Yhdysvaltain asettamista tullitariffeista. Nissanin ja Infinitin mukaan yhteistyö kuitenkin jatkuu.

Auto on tarkoitus rakentaa Meksikon tehtaalla, mutta NAFTA-neuvottelut ovat yhä kesken, joten epävarmuus tariffien kohtalosta on suuri.

Daimlerin ja Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin yhteinen tehdas valmistui viime vuonna ja siellä voidaan valmistaa 230 000 autoa vuodessa. Joulukuussa siellä alettiin tehdä Infinitin QX50-crossoveria, joka tehtiin yhdessä Daimlerin kanssa kehitetylle alustalle.

”Emme halua tässä vaiheessa keskustella tulevaisuuden suunnitelmistamme. Mutta sen voin sanoa, että Nissan pysyy sitoutuneen laajaan yhteistyöhön Daimlerin kanssa”, sanoi Nissanin puhemies Shiro Nagai.

”Yhteistyö allianssimme ja Daimlerin kanssa on yhä vakaalla pohjalla ja pyrimme edelleen saamaan mahdollisimman paljon hyötyä yhteistyöstä, joka kattaa runsaasti yhteistä tutkimus- ja kehitystyötä sekä valmistusprosesseja eri puolilla maailmaa”, sanoi Infinityn puhemies Trevor Hale.

Nissan omistaa Daimlerista 1,55 %, Daimler Nissanista 3,1 %. Myös Renaultilla on 1,55 % osuus Daimlerista ja Daimlerilla sama 3,1 % osuus Renaultista.

Muiden yhteisten projektien lisäksi Nissan ja Daimler tekevät moottoreita Nissanin Tennesseen tehtailla, lisäksi tekeillä on Mercedes-Benzin avolava-auto.

Julkaistu: 8.7.2018
Kommentoi »