Tuulilasi

Nissan esitteli uuden futuristisen IMQ-konseptiautonsa – kenties tuleva Qashqai?

Nissan esitteli uuden futuristisen IMQ-konseptiautonsa – kenties tuleva Qashqai?
Nissan on esitellyt Geneven autonäyttelyssä uuden IMQ-konseptiautonsa. Nissanin mukaan auto henkii japanilaisia perinteitä sekä ihmiskeskeistä teknologiaa.
Kuvat Nissan

Kyseessä on sporttinen crossover, missä on hyödynnetty e-Power-hybriditeknologiaa. Kuten aiemmat IMs- ja IMx-konseptit IMQ kuvaa myös sitä, millaisilta Nissanin auto tulevaisuudessa mahdollisesti näyttävät – maailmassa, jossa sähköautot ja autonomiset autot dominoivat autoteollisuuden maisemaa.

Toisin kuin edellisissä, IMQ:ssa on e-Power hybridijärjestelmä, joka pidentää auton ajomatkaa sähköllä. Nelivetoisen auton moottoreista irtoaa tehoja 340 hv ja vääntöä 700 Nm.

Mitään suorituskykylukemia ei ole kerrottu. Auton mitat ovat 4,558 metriä pituutta, leveyttä 1,94 metriä ja korkeutta 1,56 metriä. Se on siis hiukan lyhyempi, mutta leveämpi kuin Nissanin nykyinen X-Trail.

Ulkoisesti IMQ on melko kulmikas ja muskulaarinen. Siinä on Nissanin futuristinen V-motion etusäleikkö sekä niin sanotut bumerangivalot edessä ja takana. Vanteet ovat massiiviset, 22-tuumaiset.

Sisätilojen ilme on minimalistinen, jokaiselle neljälle matkustajalle on oma erillinen istuimensa. Keskikonsoli ylettyy myös takapenkille.

Teknisellä puolella IMQ:sta löytyy Nissanin Invisible-to-Visible (I2V) -systeemi, joka heijastaa kuljettajan eteen 3D:nä niin todellista kuin virtuaalimaailmaakin. Nissanin mukaan se auttaa kuljettajaa näkemään kulman taakse, visualisoimaan edessä olevia liikenneruuhkia, se myös ehdottaa tällöin vaihtoehtoisia ajoreittejä. Kaikki tämä onnistuu ”Omni Sensing”-teknologian avulla.

Autosta löytyy myös autonominen Pro Pilot, siinä on myös lukuisia eri sensoreita, tutkia ja kameroita, jotka välittävät kuljettajalle tärkeää informaatiota.

”IMQ:n suunnittelufilosofia yhdistää perinteisiä ja moderneja japanilaisia vaikutteita ja esittelee, mikä kaikki on tulevaisuudessa mahdollista Nissan Intelligent Mobilityn avulla. Auton ulkoasu ja sisätilat sulautuvat saumattomasti yhteen. Tämä on visio siitä, miltä Nissanin kolmannen sukupolven crossoverit Euroopassa saattavat näyttää”, kertoo Nissanin suunnittelupuolen johtaja Alfonso Albaisa.

Nissanin tiedotteessa IMQ:ta kuvaillaan toistuvasti termillä eurooppalainen crossover, joten on hyvin mahdollista, että se heijastelee tulevaisuuden Qashqaita, mikä on Nissanin suosituin automalli Euroopassa.

Julkaistu: 6.3.2019
Kommentoi »