Apu

Neon 2:n Jussi Rainio: "Paluussa on hirveä kynnys henkisesti ja fyysisesti"

Neon 2:n Jussi Rainio: "Paluussa on hirveä kynnys henkisesti ja fyysisesti"
– Lihaksillahan se äänikin pitää tuottaa, eikä ole tullut paljon kailotettua. Ja hetken sekin ottaa, että hyppää showmiehen housuihin, Neon 2:n Jussi Rainio sanoo.
Julkaistu: 15.7.2021
Lukuisia ikivihreitä klassikkohittejä tehtaillut Neon 2 – kaksikko Rami Alanko ja Jussi Rainio – teki syksyllä 2019 pienimuotoisen konserttikiertueen. Veri alkoi vetää isommin lavoille ja viime vuoden piti olla jo täysiverinen festarikesä.
– Kuinka ollakaan, ystävämme korona iski väliin. Jos katsoo viime vuoden suunnitelmia, mikään ei toteutunut. Kaikenlaista isoa oli tekeillä, mutta katsotaan mitä pääsemme tänä vuonna tekemään, Alanko harmittelee.
"Asiat lykkääntyvät helpommin tämän tilanteen takia."
Rami Alanko, Neon 2
Duo esiintyi liveyleisölle edellisen kerran viime vuoden elokuussa, ystävänpäivänä he soittivat striimikeikan.
– Olemme olleet niin pitkän ajan poissa lavalta, että paluussa on hirveä kynnys sekä henkisesti että fyysisesti. Lihaksillahan se äänikin pitää tuottaa, eikä ole tullut paljon kailotettua. Ja hetken sekin ottaa, että hyppää showmiehen housuihin, Rainio sanoo.
Kuluneen vuoden aikana kaksikko on kirjoittanut uutta musiikkia.
– Olemme kovasti panostaneet biisien tekemiseen ja demoasteella niitä on jo paljon. Nyt pitäisi alkaa työstää niitä pidemmälle, Rainio sanoo.

"Tulee sellainen olo, että tehdään kun jaksetaan"

Alangon mukaan epätietoisuus ja aikatauluttomuus on heijastunut myös biisien tekemiseen.
– Sitten tulee sellainen olo, että tehdään kun jaksetaan. Että jos nyt käydään lenkillä ensin, tehdään ensi viikolla. Mielestäni asiat lykkääntyvät helpommin tämän tilanteen takia, Alanko miettii.
– On tässä joutunut kevyttä turhautuneisuuttakin kokemaan, että kun tekee mutta ei tiedä mikä on tähtäin ajallisesti, Rainio lisää.
Rami Alanko ja Jussi Rainio.
Paineita sinkuista tai biiseistä he eivät ota.
– Olemme tehneet niin ikivihreitä, että emme yritä enää tehdä yhtä pitkäkestoisia. Totta kai teemme silti aina parhaamme ja toivomme, että biisistä tulee kova, Rainio sanoo.
– Emme osaa lähteä tekemään biisiä sillä mielellä, että tästä tulee klassikko. Sellainen pitää tehdä, johon on itse tyytyväinen, Alanko komppaa.
Neon 2 esiintyy Salo soi -kaupunkifestivaaleilla lauantaina 17. heinäkuuta.
Kommentoi »