Neljän päivän junamatka Torontosta Vancouveriin on paras tapa kokea Kanada
Matkailu
Neljän päivän junamatka Torontosta Vancouveriin on paras tapa kokea Kanada
Kanadan rautatiet tunnetaan parhaiten Rocky Mountaineer -luksusjunasta, mutta Kanadan läpi voi matkata myös tavallisella junalla. Saammeko esitellä: The Canadian! 4 466 kilometriä pitkä junamatka vie neljässä päivässä koko mahtavan maan halki Torontosta Vancouveriin, läpi loputtomien havupuumetsien, preerioiden ja yli lumihuippuisten Kalliovuorten. Aikavyöhykkeitäkin ylitetään neljä.
1Kommenttia
Julkaistu 9.9.2018
Mondo

The Canadian -junaa ei ole suotta ikuistettu Kanadan 10 dollarin seteliin: tämän parempaa tapaa ei olekaan kokea Kanada kerralla.

Vietä ensin muutama päivä Kanadan suurimmassa kaupungissa, monikulttuurisessa Torontossa. Tutustu jääkiekkomuseoon ja tee päiväretki Niagaran putouksille.

Varsinainen junamatka alkaa Toronton upealta rautatieasemalta, jossa univormuasuinen henkilökunta toivottaa laiturilla tervetulleeksi junaan. Nyt matkataan tyylillä!

Ravintolavaunun ateriat kokataan paikan päällä, baarikin löytyy, ja lasikattoisessa maisemavaunussa voi käydä ihailemassa näköaloja, kun haluaa vaihtelua oman hytin ikkunanäkymiin.

Maisemien lisäksi voi bongata villieläimiä: karhukaan ei ole aivan tavaton näky The Canadianin kyydistä. Pidempi pysähdys on Winnipegissä, johon ehtii tutustua runsaan kolmen tunnin ajan, kun junaa huolletaan.

Lipun hintaan kuuluu yksi ilmainen pysähdys. Se kannattaa tehdä Jasperissa, keskellä Kalliovuorten upeaa kansallispuistoa. Jasperissa voi patikoida – tai matkata raiteita pitkin Prince Rupertiin aivan Alaskan rajalle ja takaisin.

Varaa useampi päivä myös Vancouveriin tutustumiseen: vuorten ja meren välissä sijaitseva kaupunki on yksi Pohjois-Amerikan viihtyisimmistä. Valaitakin voi bongata Vancouverin edustalla.

Hinta

Junalipun hinta on sitä edullisempi, mitä aiemmin sen varaa. Makuupaikat alkaen 850 euroa sisältäen ateriat. Budjettitietoinen voi myös matkata edullisemmin istumapaikalla alkaen 240 euroa (ilman aterioita).

Matka-aika

83 tuntia ilman pysähdyksiä. Kannattaa huomioida, että The Canadian on usein myöhässä aikataulusta. Lähtöjä on kolmesti viikossa.

Vinkki

Reitti on upea myös talviaikaan, jolloin liput ovat edullisimmillaan – ja maisemavaunussa on vähiten kilpailua paikoista.

Jasperin kansallispuisto on pysähdyksen arvoinen kohde.
1 kommentti