Nappaa hotellien tarjoukset
Matkailu
Nappaa hotellien tarjoukset
Hotelliketjuilla on hyviä etuja kanta-asiakkailleen, aivan kuten lentoyhtiöillä. Näin nappaat niistä parhaan hyödyn irti.
17.8.2016
 |
Mondo

Näin saat ilmaisen yön

Kaikki hotelliketjut tarjoavat kanta-asiakkailleen etuja, mutta saatavilla olevat edut poikkeavat ketjusta ja jopa hotellista toiseen. Esimerkiksi Scandic tarjoaa Friends-asiakkailleen ilmaisia öitä, mutta palkintoyöhön vaadittava pistemäärä vaihtelee hotelleittain. Järvenpäässä, Lahdessa ja Riihimäellä pääsee yöpymään jo 10 000 pisteellä, mutta Helsingin Scandic Simonkenttään tarvitsee 30 000 pistettä. Pisteitä kertyy 2 000–3 000 per hotelliyö sen mukaan, millä jäsentasolla on.

Hyvä vinkki on seurata eri hotelliketjujen kampanjoita vaikkapa Facebookissa. Kampanjoiden aikana jäsenyyspisteitä voi saada erityisen paljon.

Suurimmat kansainväliset kanta-asiakasohjelmat kattavat useita hotelliketjuja. IHG Rewards Club -ohjelmaan kuuluu yli 4 900 InterContinental Hotel Groupin hotellia, muun muassa Holiday Innit, Crowne Plazat ja Indigot. Club Carlson -ohjelmaan puolestaan kuuluu yli tuhat hotellia, kuten Radissonit ja Park Plazat.

Varaussivustojen edut

Etupisteitä saa myös hotellivaraussivustoista. Yksinkertainen vaihtoehto kanta-asiakkuusviidakossa on esimerkiksi Hotels.comin Rewards-ohjelma. Siinä joka 11. hotelliyö on ilmainen asiakkaan ostamien edellisten kymmenen yöpymisen keskihinnalla. Jos keskihinta ylittyy, joutuu etuyöstä maksamaan erotuksen. Lisäksi Hotels.comin kanta-asiakkaat saavat erikoishintaisia tarjouksia.

Älä unohda pisteitäsi

Harvoin matkustavilla käy helposti niin, että kerätyt pisteet vanhenevat. Esimerkiksi Hotels.com Rewardsin ja IHG Rewards Clubin pisteet vanhenevat, jos jäsen ei ole ansainnut tai käyttänyt yhtään pistettä 12 kuukauden aikana.

Best Western Rewards on yksi harvoja ohjelmia, joissa pisteet eivät vanhene lainkaan. Scandic Friendsin pisteet ovat voimassa verrattain pitkään: sinä vuonna, jolloin ne on ansaittu, ja kolmen seuraavan vuoden ajan.

Jos pisteet uhkaavat vanheta, niillä voi usein hankkia lahjakortteja ravintoloihin tai kauppoihin tai antaa ne hyväntekeväisyyteen.

Ilmainen wifi tai lehti

Palkintoöiden lisäksi kanta-asiakkaille on usein muita etuja, jotka vaihtelevat jäsentason mukaan. Tavallisia ovat ilmainen wifi ja sanomalehti, ja usein kanta-asiakas yöpyy normaalia halvemmilla tarjoushinnoilla. Ylemmillä jäsentasoilla voi saada paremman huoneen. Sen voi perusjäsenkin usein ostaa pisteillä.

Marriott Rewards -ohjelmaa pidetään erityisen hyvänä, koska siinä on yli 250 tapaa hyödyntää pisteitä. Niillä voi hankkia esimerkiksi myöhäisen uloskirjautumisen huoneesta tai ostaa vaikkapa elektroniikkaa tai golfpelivuoroja. Jos yöpyy ohjelmaan kuuluvassa hotellissa viisi yötä peräkkäin, viides yö on ilmainen. Ohjelmaan kuuluvat Marriottin lisäksi esimerkiksi The Ritz- Carlton- ja Renaissance-hotellit.

Vaihda lentopisteiksi

Hotellipisteitä voi kytkeä eri tavoin lentopisteisiin. Asiakas voi usein valita, kerryttääkö yöpymisillä lento- vai hotellipisteitä, ja joskus voi saada molempia.

Joillakin kansainvälisillä hotelliketjuilla on jopa kymmeniä eri vaihtoehtoja lentoyhtiöistä, joiden pisteitä voi kerryttää. Esimerkiksi Finnair Plus -pisteitä voi kerätä monista hotelleista Suomessa ja ulkomailla. Niiden lista löytyy osoitteesta pointshop.finnair.com.

Hyödynnä status match

Jos saavuttaa jossakin hotelliketjussa hyvän jäsentason, sillä saattaa saada hyötyä kilpailevissa hotelleissa. Konstin nimi on status match: lähetä kopio nykyisestä jäsenkortista toiselle hotelliketjulle, ja voit saada heiltä vastaavan tasokortin ilman pisteiden keruuta.

Kaikki ketjut eivät myönnä status matcheja, mutta esimerkiksi Best Western Rewards tarjoaa sen. Joskus hotelliketjut pitävät kampanjoita, joiden aikana on mahdollista saada status match. Statusmatcher.com-sivulla on matkailijoiden kokemuksia tästä edusta.

Kommentoi »