Tuulilasi

Näitä automerkkejä Euroopassa ostetaan nytNäitä automerkkejä Euroopassa ostetaan nyt

Volkswagen, Toyota, Seat ja Dacia nostivat eniten automyyntiään Euroopassa huhtikuussa. Ne siivittivät automarkkinat 9,6 % kasvuun, uusien autojen kysyntä kasvoi etenkin maanosan viidellä suurimmalla markkina-alueella.
Kuvat Seat

Ensirekisteröinnit kohosivat huhtikuussa EU:n ja EFTA:n alueella ACEA:n mukaan 1,34 miljoonaan. Vuosineljänneksellä kasvu oli 2,6 %. 

Volkswagen Groupin brändien myynti kasvoi 13 %, kärjessä oli peräti 25 %:n kasvulla Seat. Ydinbrändi Volkswagen sai sekin aikaan 19 % kasvun myynnissään. Porschen lukema oli 13 % ja Skodan 10, sen sijaan Audin myynti laski prosentin.

Renault Groupin myynti kasvoi 10 %, ykkösenä oli 24 % myyntiään kasvattanut Dacia. Renaultien myynti nousi 4,2 %.

DS Automobiles johti puolestaan PSA Groupin nousuun 44 % kasvulla. Peugeotin myynti nousi 15 % ja Citroenin 6,9 %. Opel/Vauxhallin myyntiluvut olivat maltillisempia, niitä myytiin 1,8 % enemmän kuin vuosi sitten, kun se oli vielä GM:n omistuksessa.

Hyundain ja Kian myynti nousi 15 %, Fordin 14. Suurin häviäjä oli Fiat, jonka myynti laski 4,5 %, BMW teki pakkasta 3,1 % ja Mercedes teki myynnissä nollatuloksen.

Viisi suurinta automarkkinaa nostivat kaikki myyntiään: Espanjassa autoja myytiin vuodentakaiseen verrattuna 12 % enemmän, Iso-Britanniassa 10, Ranskassa 9, Saksassa 8 ja Italiassa 6,5 prosenttia enemmän.

Julkaistu: 17.5.2018