
Tahmatassun pullapäivä – Tiedätkö mikä on apinakakku? Näin se syntyy hetkessä pakastealtaan valmistaikinasta
Apinakakku on makean tahmea ja vähän kuin korvapuustit. Tämän reseptin kakku valmistuu helposti pakastealtaan valmiista pullataikinasta.
Monkey Bread
12 palaa / 1 tunti + 30 min taikinan sulatus
- 1 pkt (500 g) valmista pakastettua pullataikinaa
- 50 g voita
- 1 dl sokeria
- 2 tl jauhettua kanelia
Vuoan voiteluun
- 1 rkl voita
1. Ota pullataikina pois pakkauksesta huoneenlämpöön sulamaan noin 30 minuuttia ennen leipomista. Voitele pyöreä torvikakkuvuoka huolellisesti voilla.
2. Aseta uuniritilä uunin keskitasolle. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
3. Paloittele voi mikron kestävään astiaan. Sulata täydellä teholla noin 40 sekuntia, kunnes voi on sulanut. Sekoita toiselle lautaselle sokeri ja kaneli.
4. Pyörittele pullataikina pötköksi ja jaa taikina 22 palaan. Kasta pullapalat yksitellen sulatetussa voissa ja heti sen jälkeen sokeri-kanelissa. Asettele pullapalat vuokaan vieriviereen ja päällekkäin.
5. Nosta vuoka uuniritilälle kuumaan uuniin. Kypsennä noin 35 minuuttia, kunnes kakku on kauniin ruskea.
6. Nosta kakku patakintailla uunista pannunalusen päälle jäähtymään noin 15 minuutiksi. Jos kakku jäähtyy vuoassa täysin, sitä on vaikea irrottaa.
7. Aseta ruokalautanen vuoan päälle kanneksi ja kiepauta kakku ylösalaisin lautaselle.
8. Nosta kakku tarjolle ja revi kakusta rennosti paloja. Veistä ei tarvita!