Tuulilasi

Näin saat vappuna parhaiten taksin

1

Vappu aiheuttaa jälleen tänä vuonna poikkeusjärjestelyjä liikenteessä Helsingin keskustan alueella. Tämä vaikuttaa myös taksintilaamiseen keskustassa. Samaa päätee myös muita suuria kaupunkeja.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Lasse Lecklin

Piknik-kauden aloittajien ja muiden keväthulluttelijoiden ei kuitenkaan kannata tästä, eikä mahdollisista lumihiutaleista lannistua. Tässä Taksi Helsingin opas helpottamaan taksin saamista vappuhulinoihin.

Perinteisesti vappuaattona ja vapun päivänä osa Helsingin keskusta-alueen kaduista on merkitty pihakaduiksi, joilla ainoastaan tontille ajo ja huoltoajo on sallittu. Osa kaduista suljetaan kokonaan ajoneuvoilta ja osittain ajoyhteydet ovat poikkeavia, mikä vaikuttaa taksitilauksiin keskustassa.

Lisätietoa keskustan alueen liikennejärjestelyistä löytyy Helsingin kaupungin tiedotteista.

Näin saat Vappuna parhaiten taksin

Keskustan tuntumassa varmin tapa saada taksi on mennä taksiasemalle. Jos mahdollista, kävele esimerkiksi Töölöön tai Hakaniemeen ydinkeskustan ruuhka-alueen sijasta. Keskustan alueen parhaiten vetävä taksiasema löytyy Rautatieasemalta.

Tee vappupäivän aamun Kaivopuistoon ja Ullanlinnanmäelle menoa varten taksin ennakkotilaus jo hyvissä ajoin. Suosikaa kimppatakseja.

Taksi Helsinki sovelluksella teet heti ja ennakkotilaukset nopeasti ja vältät näin palvelukeskuksen puheluruuhkat. Myös maksu onnistuu halutessasi kätevästi sovelluksen kautta, eikä siihen tarvitse käyttää aikaa enää määränpäässä.

Jos kuitenkin maksat taksin perinteiseen tapaan, ota kuitit taksikyydeistä talteen. Näin mahdollisesti taksiin kadonneet tavarat (se ylioppilaslakki) löytyvät helpommin. 

Varaa mukaan myös juhlamieli sekä lämmintä vaatetta. 

Julkaistu: 29.4.2018