Apu

Näin koronarokotukset vaikuttivat kuolleisuuteen – Tärkeintä on rokottaa ensin riskiryhmät

Näin koronarokotukset vaikuttivat kuolleisuuteen – Tärkeintä on rokottaa ensin riskiryhmät
Rokotusten vaikutuksesta Yhdysvalloissa koronakuolemien lukumäärä on pudonnut 76 prosenttia tammikuusta huhtikuuhun ja Israelissa vastaavasti noin 88 prosenttia.
Julkaistu: 26.5.2021

Koronarokotteen kehittämisen jälkeen Israel ja Yhdysvallat ovat olleet rokotustahdissa maailman kärkimaita. Molemmissa maissa myös merkittävä osa kansalaisista on saanut rokotteen toisen annoksen ja siten vahvistetun suojan koronavirusta vastaan.

Jokaisella maalla on oma suunnitelmansa rokotejakelun priorisointiin, ja kuolemantapausten ehkäisyissä tärkeintä on rokottaa ensin riskiryhmät.

Israelin ja Yhdysvaltojen kohdalla vuoden 2021 aikana suoritetut rokotukset ovat kuitenkin jo saavuttamassa hyvän yleiskattavuuden.

Koronakuolemat tammi–huhtikuussa 2021

Koronakuolemien määrä laskussa

Kun Yhdysvalloissa kuoli koronaan tammikuussa noin 100 000 ihmistä, on luku pudonnut tasaisesti niin, että huhtikuussa kuolleita oli noin 24 000.

Koko vuoden koronakuolemista tammikuusta huhtikuuhun ulottuvalla jaksolla tammikuun osuus oli 43 prosenttia ja huhtikuun enää 11 prosenttia.

Vastaavasti Israelissa tammikuussa koronaan menehtyi noin 1 500 ihmistä ja huhtikuussa 166. Israelin vuoden 2021 koronakuolemista 48 prosenttia tapahtui tammikuussa ja huhtikuussa enää 5 prosenttia.

Rokotusten vaikutuksesta Yhdysvalloissa koronakuolemien lukumäärä on pudonnut 76 prosenttia tammikuusta huhtikuuhun ja Israelissa vastaavasti noin 88 prosenttia. Rokotusten edistyessä suuntauksen odotetaan jatkuvan.

Kommentoi »