Tuulilasi

Näillä ohjeilla lisäät renkaidesi käyttöikää

Näillä ohjeilla lisäät renkaidesi käyttöikää
Renkaat, jotka kuluvat tarpeettoman nopeasti, rasittavat lompakkoa ja voivat olla vaaralliset. Näiden seitsemän ohjeen avulla lisäät renkaidesi käyttöikää.

Riippumatta siitä, vaihdatko renkaasi uusiin tai vanhoihin, seuraavat ohjeet pätevät molemmissa tapauksissa. Ohjeiden noudattaminen palkitsee pitkässä juoksussa. 

1. Panosta laatuun

Renkaat ovat äärettömän tärkeä osa autoa, ne pitävät auton tiellä. Siksi kannattaakin satsata hieman enemmän laaturenkaisiin – ne kestävät pidempään ja ovat turvallisemmat. Tiedätkö, minkälaiset renkaat sopivat ajotarpeisiisi parhaiten?

2. Pidä huoli ilmanpaineesta

Tarkista renkaidesi ilmanpaine vähintään kerran kuukaudessa. Oikea ilmanpaine vähentää renkaan kulumista. Liian alhainen ilmanpaine lisää myös polttoainekulutusta. Renkaiden oikealla ilmanpaineella säästät satasia.

3. Tarkista ohjauskulmat

Tarkista rengasurien syvyydet renkaan sisä- ja ulkopinnoilta. Jos jompikumpi pinta on kulunut toista enemmän, on ohjauskulmien säädöt virheelliset. Väärin asennetut ohjauskulmat kuluttavat renkaan pintaa epätasaisesti ja tarpeettoman nopeasti.

4. Kierrätä renkaita

Renkaiden kierrättäminen tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että vaihdat renkaiden paikkaa 10000–12000 kilometrin välein. Näin kaikki renkaat kuluvat tasaisemmin. Älä unohda tasapainotusta vaihdon yhteydessä.

5. Mieti ajotapaasi

Ajotapasi vaikuttaa renkaiden käyttöikään. Aja tasaisesti, vältä kiihdyttelyä ja jyrkkiä käännöksiä. Tällöin renkaasi kuluvat vähemmän. Korkea ajonopeus lämmittää rengasta, jolloin renkaasta tulee herkempi ja hauraampi.

6. Muista venttiilit

Aina kun vaihdat renkaat, vaihda myös venttiilit. Venttiileihin kohdistuu korkea paine, jonka johdosta ne kuluvat – ajan mittaan venttiilit alkavat vuotaa. Käytätkö metalliventtiilejä? Vaihda venttiilineula ja tiiviste joka renkaanvaihdon yhteydessä. Se kannattaa niin taloudellisesti kuin turvallisuudenkin kannalta.

7. Pidä huoli kuormituksesta

Jotta rengas ei ylikuormitu, tarkista, kuinka paljon kuormitusta se kestää. Löydät maksimikuormitusmäärän renkaan sivusta. Liian suuri kuormitus johtaa renkaan kuumenemiseen, joka voi aiheuttaa vaurioita. Noudata myös ajoneuvovalmistajan kuormitusmääräsuosituksia. 

Julkaistu: 26.11.2017
Kommentoi »