Tuulilasi

Myös FCA kääntämässä kelkkaansa – Chryslerilta uusi sähkökonseptiMyös FCA kääntämässä kelkkaansa – Chryslerilta uusi sähkökonsepti

Chrysler on julkistanut CES-elektroniikkamessuille uuden tila-automaisen sähköautokonseptin, jonka on tarkoitettu houkuttelevan erityisen milleniaalisia autonostajia.
Teksti Max Lange
Kuvat Chrysler

Portal Conceptiksi nimetty uutuus on varsin futuristisen näköinen tapaus, eikä sitä tulla välttämättä näkemään koskaan. Auton huomionarvoisin seikka on kuitenkin se, että se on italialais-amerikkaisen autojätin, eli FCA:n ensimmäinen selkeä hyppäys kohti sähköautoilua.

Myös Portalin ohjaamo on futuristinen. Ympäri kabiinia löytyy erilaisia näyttöjä, ja vaativimpienkin digikäyttäjien tarpeet huomioidaan, sillä autosta löytyy peräti kymmenen latauspistoketta. Autoon käydään sisään eri suuntiin avautuvien liukuovien kautta.

Sähkötekniikaltaan Portal Concept edustaa myös tätä päivää. Autossa on lattian alla sijaitsevat 100 kWh akut, jonka turvin sen luvataan kulkevan vähintään 400 km yhdellä latauksella. Lisäksi se kykenee kolmostason puoliautonomiseen ajamiseen, mikä tarkoittaa moottoritieosuuksilla itsenäistä etenemistä.

FCA ei ole tunnettu Euroopassa eikä Yhdysvalloissa erityisesti vaihtoehtoisten voimanlähteiden tiennäyttäjänä. Konsernin italialainen toimitusjohtaja Sergio Marchionne totesi vielä ei niin kauan aikaa sitten, että he eivät toistaiseksi ole kiinnostuneita sähköautoista.

Suurista konserneista FCA on kuitenkin selkeästi jäljessä esim. VW Groupia, GM:ää tai Toyotaa vaihtoehtoisten voimanlähteiden kehittämisessä.

Lähde: Automotive News Europe

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 3.1.2017