
Apu Juniori
Mutakakku mansikoilla kruunaa kesän juhlat
Leivo valkosuklaasta ja mansikoista makean raikas mutakakku.
Valkosuklaa-mutakakku ja mansikoita
6 annosta / 35 minuuttia
- 150 g valkosuklaata
- 150 g voita
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- 2 kananmunaa
Vuoan voiteluun
- 1 tl öljyä
Lisäksi
- 250 g mansikoita
- strösseleitä
- ripaus tomusokeria
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Paloittele valkosuklaa leikkuulaudan päällä pieniksi paloiksi.
- Paloittele voi kattilaan ja sulata liedellä keskilämmöllä. Kun voi on sulanut, lisää valkosuklaa. Nosta kattila liedeltä pannun- alusen päälle ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Lisää kattilaan vehnäjauhot, sokeri ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.
- Voitele pieni uunivuoka (halkaisija noin 15 cm) öljyllä. Kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.
- Nosta kakkuvuoka uunin keskitasolle ritilän päälle. Kypsennä 12−15 minuuttia, kunnes kakkutaikina on pinnalta kypsynyt kiinteäksi. Sisältä kakku saa jäädä taikinaiseksi. Nosta kakku pannunalusen päälle jäähtymään.
- Halkaise mansikat, poista kannat ja leikkaa viipaleiksi.
- Koristele kakku mansikkaviipaleilla ja strösseleillä. Ripottele pinnalle siivilän läpi tomusokeria. Halutessasi tarjoile kermavaahdon kanssa.
Vinkki! Kakun voi paistaa valmiiksi jo illalla ja säilyttää jääkaapissa. Koristele luomus kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat