Museo-ostoksia
Matkailu
Museo-ostoksia
Espoon modernin taiteen museon EMMAn Iisa Johansson kertoo, mistä löytyvät parhaat museokaupat maailmalla.
Julkaistu 27.6.2014
Mondo

Lontoo

Euroopan parhaat museokaupat löytyvät Lontoosta. Taiteeseen keskittyneessä Tate Modern Shopissa (tate.org.uk) vierähtää helposti tunteja. Kauppa myy vaihtuviin näyttelyihin ja kokoelmiin liittyviä tuotteita paperitavarasta oluisiin. Tarjolla on paljon tuotteita lapsille ja erittäin laaja taidekirjavalikoima. Imperial War Museum Shopissa (iwm.org.uk) on sotahistoriaan liittyviä kirjoja, julisteita, kortteja ja retrotuotteita. Pienessä ja viihtyisässä putiikissa soi sota-ajan musiikki. Mukaan saattaa tarttua vaikka suosittuja keep calm -iskulauseella varustettuja esineitä. Museo on remontissa heinäkuuhun saakka. Victoria & Albert Museum Storessa (vam.ac.uk) myydään museolle yksinoikeudella suunniteltuja tuotteita, kuten William Morris -tapettiprinttejä. Esillä on myös muotiluomuksia ja koruja. Olen ostanut täältä esimerkiksi vintagejoulukortteja.

Basel, Sveitsi

Museo Foundation Beyelerin (fondationbeyeler.ch) sijainti on ihanteellisen rauhallinen. Esillä on selkeä ja pieni kokonaisuus näyttelyyn liittyviä tuotteita.

Weil am Rhein, Saksa

Vitran designmuseon kauppa (design-museum.de) on valoisa ja siellä on tilaa tutustua tuotteisiin. Jos ei ole varaa museossa esiteltyihin designhuonekaluihin, täältä voi ostaa miniatyyriversion sellaisesta.

Madrid

Thyssen-Bornemiszan kauppa (museo­thyssen.org) myy hauskoja kyniä. Kaupassa on myös kattava valikoima vain sitä varten suunniteltuja museotuotteita. Samalla kadulla sijaitsee myös Museo Nacional del Prado, jonka kaupasta löytyy vanhojen espanjalaisten suurtaiteilijoiden töistä tehtyjä esineitä, kuten postitse lähetettäviä minipalapelejä.

Espoon modernin taiteen museon EMMAn verkkokauppa uudistui toukokuussa, myös museokaupan ilme päivittyy. 

Kommentoi »