Mondon pikaopas Berliini
Matkailu
Mondon pikaopas Berliini
Menossa Berliiniin? Nappaa mukaan nämä 18 huippuosoitetta!
Julkaistu 1.9.2015
Mondo

KOE

Tempelhofer Park

Berliiniläiseen kesänviettoon kuuluvat rennot retket puistoon. Jos puistoretkeen haluaa mukaan annoksen historiaa, kannattaa suunnata Kreuzbergin eteläpuolella sijaitsevaan Tempelhofiin. Entisellä lentokentällä voi vaikka testata, kuinka kauan kestää juosta kiitoradan päästä päähän. Kannattaa myös tutustua historialliseen lentokenttärakennukseen.

Platz der Luftbrücke, thf-berlin.de

U-Bahn-Cabrio

Kiinnostaisiko vähän toisenlainen kiertoajelu? Hyppää avonaisen metrovaunun, U-Bahn-Cabrion kyytiin. Berliinin liikennelaitoksen BVG:n järjestämistä tunnelikierroksista on tullut huippusuosittuja. Avovaunun kyydissä ohitse vilahtavat metropysäkit, graffitit ja metrot. Matkoja järjestetään joka toinen perjantai. Kierros (50 e) kestää kaksi tuntia, ja se on syytä varata hyvissä ajoin etukäteen.

Varaukset: +49 30 256 25 256, u-bahn-cabriotour@bvg.de, bvg.de

Vabali Spa

Muodikkaassa saunakylässä unohtaa hetkessä olevansa suurkaupungissa. Balilaista kylää jäljittelevässä Vabali Spassa on kaksitoista erilaista saunaa. Löylynheitosta huolehtii saksalaiseen tapaan saunamestari. Hän vierailee puolen tunnin välein eri saunoissa, sekoittaa löylyveteen tuoksuja ja jakaa saunojille ihon kuorintaa varten esimerkiksi kookosöljyä tai suolaa. Kahden tunnin saunominen maksaa 18,50 euroa.

Seydlitzstr. 6, vabali.de

HERKUTTELE

Kantine Neun

Keskiviikkona punajuurta ja perunaa piparjuuren kera, torstaina linssipataa makkaran kanssa. Kantine Neunin luomupainotteisten lounaiden (noin 7 e) raaka-aineet ovat lähiseudun tuottajilta. Lounasravintola sijaitsee kreuzbergilaisessa kauppahallissa Markthalle Neunissa, joka on kaupunginosan kulinaristien tämän hetken ykkösosoite. Hallissa on toripäivä kolme kertaa viikossa. Torstai--illan Street Food -tapahtuma pullistelee väkeä.

Eisenbahnstr. 42–43, markthalleneun.de

Kopps

Fine dining ja viiden ruokalajin illalliset ovat nyt muotia Berliinissä. Koppsissa ateriaan voi kuulua valkoinen tomaatti--kookoskeitto, seljasorbetti sekä iduilla maustettu parsarisotto. Tyylikkäässä mitteläisravintolassa kaikki on vegaania. Viiden ruokalajin illallinen 48 euroa.

Linienstr. 94, kopps-berlin.de

Nil

Friedrichshainin baarikatujen välissä sijaitseva Nil tarjoaa vaihtoehdon currywurstille ja dönerille. Sudanilaisella kioskilla voi valita leivän väliin falafelia muistuttavaa tamiyaa tai schaijaa eli grillattua lammasta. Päälle maapähkinä- ja jogurttikastiketta ja kolmen euron annos on valmis.

Grünberger Str. 52, nil-imbiss.de

KAHVITTELE

Zeit für Brot

Mitteläisen luomuleipomon vitriinissä paksuilla juustoviipaleilla täytetyt kolmioleivät (2,60 e) kilpailevat huomiosta valtavien omena-kanelipullien (2,50 e) kanssa. Jonoa on usein kadulle asti ja pöytäpaikan saa vain tuurilla. Onneksi kadun toiselta puolelta löytyy puistikosta penkki.

Alte Schönhauser Str. 4, zeitfuerbrot.com

Pakolat

Seinän kokoisen ikkunan takana pöllyää jauho, ja uunista tulvahtaa vastustamaton tuoreen leivän tuoksu. Leipurien työskentelyä voi seurata kahvikupillisen ja täytekakun äärellä. Pakolat on tunnettu omasta paahtimostaan ja makeista tortuista. Herttaisessa liikkeessä on vanhan sekatavarakaupan tunnelmaa.

Raumer Str. 40, kaffee-pakolat.de

Ca.B.Slam

Aamupala on Berliinin kahviloissa runsas, ja brunssilla voi viettää aikaa pitkälle iltapäivään. Neuköllniläisessä nurkkabaarissa aamiaispöytään saa kalifornialaisia makuja. Chorizo-annoksessa on makkaran lisukkeena munakokkelia ja tortilloja (6,90 e).

Innstr. 4, cabslam.com

SHOPPAILE

Nowkoelln Flowmarkt

Sunnuntai on Berliinissä kirpputoripäivä. Neuköllniläinen Flowmarkt maustaa shoppailua taiteella ja musiikilla. Landwehr-kanavan varressa sijaitsevien markkinoiden tunnelma on parhaimmillaan kuin spontaaneilla festareilla. Tapahtuma järjestetään joka toinen sunnuntai.

Maybachufer 31, nowkoelln.de

Mulackstrasse

Jos haluat tutustua paikalliseen huippumuotiin, suuntaa Mitten Mulackstrasselle. Huomaamattoman sivukadun varressa on muun muassa avantgardistisista neuleistaan tunnetun Claudia Skodan liike. Firma-merkin kaupassa mallistoa hallitsevat musta väri ja androgyyniset leikkaukset. Jos etsit luksusvintagea, Das Neue Schwarzista saattaa löytyä kaipaamasi Pradan mekko.

claudiaskoda.com, firma.net, dasneueschwarz.de

Dong Xuan Center

Berliini on ostoskeskusten kaupunki. Uusin merkkiliikkeiden palatsi Mall of Berlin sijaitsee Potsdamer Platzilla. Sen vastakohta löytyy idästä, Lichtenbergin varastohalleista. Retki Dong Xuan Centeriin on kuin pikamatka Vietnamiin. Hallit pursuavat mausteita ja muovikukkia.

Dong Xuan, Herzbergstr. 128–139

JUHLI

Astra Kulturhaus

Friedrichshainin suurin konsertti- ja bileklubi on sekoitus DDR-tyyliä, psykedeelirockia ja elektro-swingiä. Se sijaitsee vanhalla Raw-tehdasalueella, jonka ränsistyneiden rakennusten suojista löytyy monenkirjavia kulttuuriprojekteja, baareja ja klubeja.

Revaler Str. 99, astra-berlin.de

Solar

Jos saat Solarissa ikkunapaikan, älä luovu siitä ennen auringonlaskua. Näkymä 17. kerroksessa sijaitsevan baarin suurista ikkunoista on satumainen, kun aurinko hiipii taivaanrantaan ja kaupungin valot syttyvät. Dj huolehtii loungemusiikista. Bileet alkavat hämärän laskeuduttua.

Stresemannstr. 76, solarberlin.com

B-Flat

Mitteläisellä akustisen musiikin ja jazzin klubilla lavalle nousee lähes joka ilta esiintyjiä, ja ohjelmassa on tunnettuja nimiä ja uusia kykyjä. Liput noin 12 euroa.

Rosenthaler Str. 13, b-flat-berlin.de

NUKU

RocknRoll Herberge

Pikkuisessa kreuzbergilaishostellissa on rockhenkeä. Paikalliset taiteilijat ovat sisustaneet majapaikan kahdeksan huonetta. Aamupalatarjoilu alkaa vasta kymmeneltä ja jatkuu pitkälle iltapäivään. 2 hh noin 50 euroa.

Muskauer Str. 11, rnrherberge.de

25hours Hotel Bikini Berlin

Designhotellin Jungle-huoneista on näkymä viereiseen eläintarhaan. Katolla sijaitsee suosittu näköalabaari Monkey Bar, jonka King Kong -drinkissä maistuu vaniljarommi ja suklaa. 2 hh alkaen noin 130 euroa.

Budapester Str. 40, 25hours-hotels.com

Propeller Island City Lodge

Saksalaistaiteilija Lars Stroschen luomat huoneet hämmentävät aisteja. Jokainen on kuin oma tilataideteoksensa. Yhdessä on vino lattia, toisessa sänky on nostettu kattoon. 2 hh alkaen 80 euroa.

Albrecht Achilles Str. 58, propeller-island.de 

Kommentoi »