Mondo

Mondo testasi: tällainen on Lahden kiinnostava hotelli Loft House

Mondo testasi: tällainen on Lahden kiinnostava hotelli Loft House
Toiveissa vaikka viikonlopun staycation? Sille kiva kohde voi olla Lahti. Mondo kävi yöpymässä kaupungin kiinnostavassa majapaikassa, Loft Housessa.
Julkaistu: 30.6.2021

Lahdessa riittää juuri sopivasti koettavaa ja katseltavaa vaikka kivaksi viikonlopuksi, ja nyt siellä on myös majoitusrintamalla yksi hyvä syy lisää matkaan.

Sokos-hotellien ketjuun kuuluva Lahden Seurahuone on avannut keväällä 2021 uusien loft-huoneiden osaston Loft Housen. Se tuo kaupungin majapaikkoihin persoonallista, modernia lisää. Nämä 50 huonetta sijaitsevat varsinaista hotellia vastapäätä olevan Sokos-tavaratalon ylimmässä kerroksessa. Aleksanterinkadulla kulkiessa niitä ei huomaa lainkaan, vaikka ne ovat kaupungin ytimessä.

Kuten loft-termi jo vihjaa, huoneissa riittää korkeutta: osassa tila ulottuu jopa seitsemän metrin korkeuteen. Joissakin esimerkiksi makuutila on sijoitettu portaiden avulla toiseen kerrokseen mutta silti osaksi samaa huonetta.

Huoneiden materiaalit tuntuvat laadukkailta. Joissakin huoneista on vain pienet ikkunat tai kattoikkunat, ja omaa huonetta kannattaa valikoida maun mukaan.

Huoneet poikkeavat toisistaan aika paljon, ja Loft Houseen majoittuvan kannattaakin tutkia sopivaa valintaa verkossa vähän. Osassa huoneista ei ole isoja ikkunoita – joissakin on kattoikkuna, mutta se ei välttämättä riitä tuomaan avaruuden tuntua ja kaupungissa olon fiilistä, jos vieras on tottunut avarampiin näkymiin hotellimajoituksessa.

Moni asia ilahduttaa: huoneiden materiaalit tuntuvat laadukkailta. Sisustusarkkitehti Jaakko Puro on luonut erilaisilla yksityiskohdilla ja väreillä väkevämpää hotellisisustusta kuin Suomessa usein näkee. Huoneissa on käytetty tunnelmaa luovina asioina muun muassa tiiliseinää, tummia värejä ja himmeää kullanhohdetta. Sohvat ja sängyt ovat mukavan muhkeita.

Osassa huoneita on makuutila toisessa kerroksessa.

Yhteistiloja on kaksi, sisäpuutarhaksi kutsuttu istuskeluaula kasveineen, ja hauskan runsaalta tuntuva lounge sohvineen ja kahvikoneineen. Sisäpuutarha ei ihan houkutellut Mondon testaajaa istuskelemaan pitkään, mutta Loft Housen hiukan hämyisä lounge on tila, jossa viettää mielellään aikaa.

Loft Housen lounge-tila tuo sosiaalisuutta ja lisää väriä hotelliin.

Aamiainen syödään Seurahuone-hotellin puolella. Se on Sokos-ketjun tapaan monipuolinen ja hyvin hoidettu, ja tarjonnassa on hyödynnetty lähiseudun tuottajilta hankittuja aineksia.

Loft House on kuin tehty staycation-lomalle Lahteen. Vähän erikoisempi huone tuntuu melkein omalta piilopaikalta, vaikka kävijä on koko ajan aivan kävelyetäisyydellä monista kaupungin ravintoloista ja nähtävyyksistä.

Pimeään vuodenaikaan jotkin loft-huoneista (ne, joissa on pienet ikkunat) saattavat tosin vaikuttaa vähän kuilumaisilta ja kaupungista eristetyiltä. Silloin kannattaa vaikka satsata lounge-tilan käyttöön, huoneeseen omalla saunalla tai suunnitella käynnille paljon muutakin koettavaa. Sitä löytyy vaikka tältä verkkosivulta ja tästä Mondon Lahti-jutusta. Vuonna 2022 kaupunkiin on avautumassa uusi Malva-museo, ja Loft Hotel on nappi valinta myös kulttuurimatkailijalle.

2 hengen loft-huoneen hinta aamiaisineen alkaa halvimmillaan noin 164 eurosta ja nousee huoneen koon ja varustelun mukaan useihin satoihin euroihin. Isoimmissa huoneissa on nukkumatilat useammallekin kuin kahdelle hengelle.

Osassa Loft Housen kylpyhuoneista on suihkun ohella tilava amme.
Kommentoi »