Tuulilasi

Mitsubishin suosittu katumaasturi Outlander rantautumassa pian Suomeen


Mitsubishi esittelee uuden Outlander-mallin Suomessa syyskuun alussa. Uudistunut Outlander on saanut uuden malli-ilmeen, jolla auton houkuttelevuutta on haluttu parantaa.
Kuvat Mitsubishi

Vuosimallin 2016 Mitsubishi Outlanderissa on yli 100 uudistusta. Auto on suunniteltu ja muotoiltu uudelleen, ja sen tärkeimpiä uudistuksia ovat uusi Dynamic Shield -keulailme ja uusittu kori. Myös auton ajettavuutta ja äänieristystä on parannettu. Mitsubishin mukaan tuloksena on entistä hiljaisempi ja hienostuneempi iso crossover.

Kolmannen sukupolven Outlander on ollut markkinoilla kolme vuotta. Autoa on valmistettu 320 000 kappaletta, joista noin 95 000 on myyty Eurooppaan. Kahden ensimmäisen sukupolven aikana (2001–2012) Outlanderia myytiin yli 960 000 kappaletta. Outlanderin menestystä on vahvistanut ladattava hybridimalli Outlander PHEV, joka tuli markkinoille vuoden 2013 lopulla.

Uudessa Mitsubishi Outlanderissa esitellään Mitsubishi Motors Corporationin (MMC) uusi visuaalinen ilme, josta saatiin esimakua vuoden 2014 Pariisin autonäyttelyn Outlander PHEV Concept-S -autossa. Keulan uusi Dynamic Shield -ilme tulee myöhemmin koko Mitsubishi-mallistoon.

Mitsuboshilta kerrotaan, että auton laatuvaikutelma on parantunut selvästi. MMC:n suunnittelijat ottivat mallia kiitetystä Outlander PHEV Concept-S -konseptiautosta sisätilojen suunnittelussa. Outlanderin sisätiloissa onkin useita matkustamon viihtyisyyttä parantavia uudistuksia.

Uuden Outlanderin suunnittelussa on keskitytty erityisesti ajettavuuteen ja mukavuuteen. Autosta tutkittiin yli 30 eri aluetta ja niiden ominaisuuksia parannettiin. Muutoksia tehtiin koriin, moottoreihin, jousitukseen, pyöriin ja ikkunoihin.

Outlanderiin on nyt saatavilla Mitsubishi Motorsin Super-All Wheel Control (S-AWD) -nelivetojärjestelmä, johon sisältyy AYC-luistonesto sekä aktiivinen tasauspyörästö. Uuden Outlanderin S-AWD-järjestelmässä on neljä eri toimintatilaa, jotka kuljettaja voi valita tilan keskikonsolissa sijaitsevasta Drive Mode Selector -valitsimesta.

 Uuden Mitsubishi Outlanderin hinnat alkavat 32 990 eurosta.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 21.8.2015