Tuulilasi

Mitsubishin itselleen kaivama kuoppa vain syvenee – vääristänyt Japanissa lisää kulutuslukemia

1

Japanin liikenneministeriö on määrännyt kahdeksan Mitsubishin valmistavan automallin myyntikieltoon vääristeltyjen kulutuslukemien takia.
Teksti Max Lange
Kuvat Ossi Oikarinen

Tapaus on jo toinen vastaava muutaman kuukauden sisällä Japanissa. Ministeriön tutkimuksissa selvisi, että Mitsubishi on ilmoittanut malleilleen isommat kulutuslukemat kuin niissä todellisuudessa on. Erot ilmoitetussa kahdeksassa mallissa olivat noin neljän prosentin luokkaa.

Vääriä kulutuslukemia oli ilmoitettu mm. Pajeroon, Outlanderiin ja RVR:ään, joka meillä tunnetaan paremmin ASX:nä. Autot ovat myyntikiellossa niin kauan kunnes ilmoitetut kulutuslukemat saadaan kuntoon mainosmateriaaleissa. Tämän arvellaan kestävän joitakin viikkoja.

Mitsubishi on myöntänyt toimineensa väärin Japanissa peräti 25 vuoden ajan. Se ei ole tehnyt Japanissa kaikkia vaadittavia kulutuslukemamittauksia, vaan ilmoittanut lukemat laskelmien perusteella, kertoo Automotive News Europe.

Mitsubishin tuloksen odotetaan olevan miinusmerkkinen tänä vuonna skandaalien takia. Mitsubishi on ollut Japanin kuudenneksi suurin autonvalmistaja.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 30.8.2016