Mitsubishiltä yllätys – Lancer palaamassa crossoverina?
Autot ja liikenne
Mitsubishiltä yllätys – Lancer palaamassa crossoverina?
Näyttää siltä, että Mitsubishi Lancer, tuo ikiaikainen perussedan 10 vuoden takaa, on palaamassa tuotantoon crossoverina.
Julkaistu 24.4.2018
Tuulilasi

Mitsubishi teki jo Eclipsestä Eclipse Crossin ja nyt on AutoExpressin mukaan Lancerin vuoro.

Mitsubishi julkisti jo viime vuonna kuvan e-Evolution konseptista (kuvassa). Yhtiön johtoporras vihjaakin, että siitä voisi tulla uusi Lancer. Mitsubishin näkökulmasta Lancer menisi sedaninakin vielä seuraavan vuosikymmenen, mutta se ei halua välttämättä taistella samoilla markkinoilla Ford Focuksen ja VW Golfin kanssa.

”Uskomme, että meillä on ratkaisu tähän segmenttiin, jonka myyntilukemat ovat esimerkiksi Kiinassa valtavia. Meidän on tarkasteltava asiaa huolella, tämä on erittäin houkuttelevaa”, sanoo Mitsubishin operatiivinen johtaja Trevor Mann arvoituksellisesti.

”Vaikka auto olisikin C-segmenttiä, se ei tarkoita, että sen pitäisi olla perinteinen hatchback. Ehkä me voisimme luoda aivan uudenlaisen hatchback-tyyppisen auton. Itse asiassa meillä on hyvinkin radikaaleja suunnitelmia”, vihjaa puolestaan suunnittelujohtaja Tsunehiro Kunimoto.

Lancerin korvaaja tehtäneen Renault-Nissanin alustalle ja siitä tullee hybridi.

Mannin mukaan Mitsubishin tuotantoportfolio vuoteen 2025 on pitkälti kasassa. Sekä Outlander että ASX tulevat uusiutumaan. Yhtiö onkin nyt kääntämässä katseensa Lancerin ja Monteron suuntaan, joihin ei ole juuri koskettu viimeiseen kymmeneen vuoteen.

Kommentoi »