Tuulilasi

Mitsubishilta uusi sähköinen crossover – tältä näyttää tulevaisuuden MitsubishiMitsubishilta uusi sähköinen crossover – tältä näyttää tulevaisuuden Mitsubishi

Mitsubishi on julikstanut Tokion autonäyttelyn alla uuden eX crossover konseptin, joka on täyssähköauto.
Teksti Max Lange
Kuvat Mitsubishi

Uusi eX-konsepti esittelee Mitsubishin tulevien mallien Dynamic Shield –muotokieltä. eX:ssä on samoja piireitä, kun alkuvuonna Genevessä julkaistussa XR-PHEV II –konseptissa.

Täyssähköiselle eX:lle on luvattu noin 400 kilometrin toimintamatkaa, mutta Mitsubishi lupaa saavuttaa tämän lukeman tuotantoautossa vasta vuonna 2020. Mitsubishi haluaa olla yksi sähköautoilun edelläkävijöistä tulevaisuudessa.

eX on nelivetoinen, ja tämä on saavutettu kahdella 70 kW sähkömoottorilla, joista toinen sijaitsee etuakselilla ja toinen taka-akselilla. Akkujen kapasiteetiksi Mitsubishi ilmoittaa 45 kWh.

Kaiken kaikkiaan Mitsubishi haluaa tehdä paluuta muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen takaisin automaailman huipulle. Yhtiö on ollut taloudellisissa vaikeuksissa, mutta Mitsubishin autotoiminnalla on nyt uusi ääni kellossa.

 Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 9.10.2015