Tuulilasi

Mitsubishillä pohditaan tuoretta SUV:ia tuontantoon


Mitsubishin Outlander on myynyt mukavasti ja juuri esitellystä Eclipse Onesta odotetaan paljon. Silti autonvalmistaja miettii jo seuraavaa SUV-malliaan.
Kuvat Mitsubishi

Suvien suosio on kovassa kasvussa etenkin Kiinassa ja Euroopassa.

”Kyllä me pohdimme tätä vakavasti. Uusi SUV on mielenkiintoinen vaihtoehto. Segmentin kysyntä kasvaa koko ajan, erityisen hyvin Kiinan ja Euroopan markkinoilla. Uskon, että sellaisen tekeminen olisi meille oikein hyvä valinta”, sanoo Mitsubishin suunnitteluosaston johtaja Tsuneshiro Kunimoto CarBuzzille.

“Mitsubishillä on vankka ja kyvykäs maine, katsokaa vaikka Pajeroa Dakarin rallissa. Kiitos uuden allianssin Renault-Nissanin kanssa, meillä on tässä paljonkin mahdollisuuksia. Uskon vahvasti, että me tulemme jatkamaan kasvun tiellä.”

Sivusto uumoilee, että Mitsubishi olisi tekemässä jotakin isoa, Pajeron kaltaista. Esimerkiksi Yhdysvalloissa sitä ei ole tehty enää 2006 mallin jälkeen.

Renault-Nissan hankki Mitsubishin 2016, suurimmalla omistajalla Nissanilla on 34 % osakepotti. Se mahdollistaa uudelle SUV:ille vaihtoehtoisia alustoja sekä myös muiden uusien komponenttien käytön.

Julkaistu: 12.3.2018