Mitsubishi menestyy Euroopassa lataushybridiensä ansiosta – Outlander avainasemassa
Autot ja liikenne
Mitsubishi menestyy Euroopassa lataushybridiensä ansiosta – Outlander avainasemassa
Mitsubishi ei ole Euroopan automarkkinoilla mikään valtavan iso peluri, mutta se on silti pystynyt kasvattamaan vuonna 2019 markkinaosuuttaan 7 % yhä kiristyvässä markkinatilanteessa. Monen muun autonvalmistajan myynti on laskenut.
Julkaistu 31.12.2019
Tuulilasi

Vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana Mitsubishi myi Euroopassa 134 886 autoa. Suurin kasvu on tullut Outlander SUV:sta, mikä on Euroopan eniten myyty lataushybridi. Mitsubishin Euroopan johtaja Bernard Loire lupaa, että yhtiöltä on tulossa lisää lataushybridejä.

”Myimme koko viime vuonna 15 000 lataushybridiä Euroopassa, nyt olemme myyneet jo niin paljon, että tulemme saavuttamaan 36 000 lataushybridin myynnin tänä vuonna. Outlanderin merkitys on ollut iso tässä kasvussa”, Loire sanoo.

Mitsubishin kasvu on ollut erityisen suurta Italiassa (+51%) ja Ranskassa (+40%). Siihen on kuitenkin syynsä.

”Pakko myöntää, että aloitimme näissä maissa tämän vuoden verrattain alhaiselta tasolta. Ranska on hiukan kuin Saksa, myös siellä varsinkin lataushybridien myynti on suorastaan räjähtänyt. Olemme myyneet siellä tänä vuonna 4000 autoa verrattuna vuoden takaiseen 1000 autoon. Italiassa kasvumme on tullut lähinnä Space Star -miniauton myynnistä”, Loire kertoo.

Euroopassa ongelmana on pidetty sitä, että lataushybridien omistajat eivät lataa autojaan riittävästi, vaan käyttävät niitä enimmäkseen kuin polttomoottoriautoja. Näin sähkömoottori jää käyttämättä ja sen hyödyt saamatta.

”Ainakin meidän tutkimuksemme mukaan lähes kaikki lataushybridimme ovat latauksessa vähintään joka kolmas päivä, joten en näe tätä ainakaan meille valtavaksi ongelmaksi”, Loire uskoo.

Vuonna 2020 Mitsubishilta on tulossa uusia lataushybridejä. Outlanderista tulee uusi versio, lisäksi tulossa on pienempi SUV. Kaikkia autonvalmistajia kuitenkin huolettaa ensi vuonna kiristyvät EU:n päästönormit.

”Uskon, että me selviämme vuodesta 2020 ihan hyvin. 45 % autoistamme tuottaa vähemmän kuin 95g/km hiilidioksidipäästöjä. Totta kai hyödymme siitä, että lataushybridiemme päästöt ovat vain 46g/km.”

Kommentoi »