Mitä voi bongata Itä-Lontoossa nyt? Nämä löydöt kannattaa tietää
Matkailu
Mitä voi bongata Itä-Lontoossa nyt? Nämä löydöt kannattaa tietää
Löydä Broadway Marketin tunnelmalliset kahvilat ja baarit, kasvisravintolat, perinteikkäät kylpylät ja muut itäisen Lontoon helmet.
Julkaistu 14.10.2020
Mondo

1 Koe kylätunnelmaa trendikadulla

London Fieldsin alueella sijaitseva Broadway Market Street jaksaa trendikkyydestään huolimatta ihastuttaa kylämäisyydellään. Siellä sijaitsevat tyylikkäät kahvi- ja brunssipaikat, kuten The Bach, La Bouche ja Market Cafe, joista jälkimmäisessä on filmattu Black Mirror -sarjaa. Kiinnostavimpia shoppailupaikkoja ovat kestävän muodin putiikit Retrouve ja 69b Boutique sekä taidekirjakaupat Artwords ja Donlon Books. Lauantai on markkinapäivä, jolloin kadulla myydään muun muassa vintage­vaatteita, ruokaa ja käsitöitä.

2 Maistele vegaaniruokia

Kasvissyöjälle löytyy Itä-Lontoosta runsaasti ravintolavaihtoehtoja. Kiinnostava uutuus on rento Love Shack (298–299 Cambridge Heath Road), joka pyrkii olemaan myös täysin muoviton ravintola. Ruokalistalla on muun muassa vegaaniversio klassisesta Shepherd’s Pie -piiraasta. Lämpimällä säällä kannattaa suunnata aurinkotuoleilla varustettuun puutarhaan. Ravintola toimii myös joogastudiona, ja iltaisin asiakkaita viihdyttää dj.

Vegaaniravintola Love Shack

3 Vietä hauska peli-ilta

Ravintola Draughts Londonin kokoelmissa on noin 800 lautapeliä, jotka ovat kaikki asiakkaiden käytössä. Draughtsilla on baari Waterloossa ja nyt myös Hackneyssä (41 Kingsland High Street). Virtuaali­todellisuusbaari Otherworldissa (336 Acton Mews)voit laittaa VR-lasit päähän ja sukeltaa toisiin maailmoihin. Jos haluat kokea lontoolaisen version pakohuonepelistä, etsi Broadway Marketin takakadulla piilotteleva Modern Fables (8 Andrews Road). Teatterinäyttelijöiden vetämässä katoamismysteerissä ratkaistaan kiperiä ongelmia 1940-luvun tunnelmissa.

Virtuaalitodellisuus-baari Otherworldissa sulkeudutaan kammioon kokemaan elämyksiä.

4 Käy kylvyssä

Vaikka Itä-Lontoota pidetään nuorekkaana menopaikkana, siellä voi myös rentoutua rauhallisissa kylpylöissä. 1930-luvulla rakennettu Ironmonger Row Baths (1 Norman St) on yksi Lontoon monista historiallisista kylpylöistä. Se toimi alun perin yleisenä peseytymispaikkana ja muutettiin sitten turkkilaiseksi kylpyläksi. Ironmonger Row Baths remontoitiin tämän vuosikymmenen alussa, ja nyt tarjolla on turkkilaisten ja ”tavallisten” saunojen lisäksi monenlaisia rentoutumisvaihto­ehtoja aromihöyryhuoneista monsuunisuihkuihin.

Kommentoi »