Nämä Google-haut kiinnostivat suomalaisia 2021: Sydänkohtauksesta selvinnyt Christian Eriksen kolmen listan kärjessä
Puheenaiheet
Nämä Google-haut kiinnostivat suomalaisia 2021: Sydänkohtauksesta selvinnyt Christian Eriksen kolmen listan kärjessä
Taivaalliseen orkesteriin siirtyneiden Pave Maijasen ja Alexi Laihon lisäksi suomalaiset googlasivat korealaista Squid Game -hittisarjaa. Mutta mikä ihme on popcat click?

Tuskin on suurikaan yllätys, että suomalaiset etsivät verkosta tänä vuonna paljon koronaan liittyviä aiheita. Hakukonejätti Google listasi vuoden 2021 suosituimpia hakuja kuudella eri aihealueiden top 10 -listalla.

Ehkä hieman yllättävää kuitenkin on, ettei korona ollut kuin yhden listan kärjessä. Kysymyslistan kärjessä oli ”mistä saa koronapassin” -utelu. Toisena kyseltiin, että ”milloin koronatestiin” ja kolmantena listalla oli kysymys ”mitä tehdä kun on tylsää”.

Uutis-, henkilö- ja urheilulistan kärjessä oli sama nimi, Christian Eriksen. Tanskalainen jalkapalloilija oli valmiiksi maailmantähti, mutta kiinnostus häntä kohtaan nousi uudelle tasolle Suomen ensimmäisessä EM-jalkapallo-ottelussa.

Tanska–Suomi-pelissä 13. kesäkuuta Eriksen lyyhistyi kentän pintaan, kun peliä oli pelattu 42 minuuttia. Erikseniä elvytettiin kentällä pitkään ja hänet kannettiin paareilla pois. Sydänpysähdyksen saanut Eriksen toipui lopulta hyvin ja hänelle asennettiin sydäntahdistin.

Tanska hävisi Suomelle pelin 0–1, mutta eteni lopulta turnauksessa välieriin, jossa hävisi Englannille. Suomi karsiutui EM-kisoista alkulohkon jälkeen.

Suomalaisia kiinnostivat lisäksi muun muassa Euroviisut, jääkiekon MM-kisat, vajaa vuosi sitten kuollut Children of Bodom -yhtyeen kitaristi Alexi Laiho, tammikuussa edesmennyt muusikko Pave Maijanen sekä korealainen hittisarja Squid Game.

Viihde- ja puheenaihehakulistojen kärjessä keikkui yllättäen popcat click -sanapari. Monelle täysin tuntematon Popcat Click -nettipeli on siis herättänyt melkoisesti kiinnostusta.

Pelin idea on niin yksinkertainen, että suosiota on vaikea ymmärtää. Verkkosivulla klikataan kissan kuvaa, kissa avaa suunsa ja peli laskee klikit.

Vaikka verkon hakukoneista on hyötyä, kaikkia mysteereitä ne eivät paljasta.

Kommentoi »