Tuulilasi

Mistä näitä binbongeja tulee?

4

Saammeko esitellä: Ssangyong.
Kuvat Ssangyong

Ai mitä? Nyt ei puhuta sana-arvoituksesta vaan Korean vanhimmasta automerkistä, joka rantautui Suomeen viime vuoden lopulla.

Joulun alla tapahtunutta Ssangyongin ensiesittelyä edelsi aikamoinen myrsky vesilasissa – ainakin automedian piirissä. Merkin maahantuoja Bassadone Automotive Nordic vedätti meitä oikein pidemmän kaavan mukaan.

Yhtiö lupasi tiedotusvälineille suunnatussa kutsussaan tuoda uuden automerkin Suomeen. Me sopulit reagoimme täkyyn raivoisan innokkaasti. Arvuuttelimme ankarasti, että mikä ihmeen merkki sieltä nyt onkaan tulossa.

Me ja monet muut veikkasimme vahvimmin kiinalaista Qorosta. Eikä perusteetta, sillä Bassadonen suunnasta oli jo aiemmin tullut savumerkkejä, joiden perusteella saattoi päätellä, että kiinalaismerkki olisi tulossa Suomeen nimenomaan tämän yhtiön kautta.

Olimme sitten kuitenkin väärässä: ei tullut kiinalaista Qorosta vaan korelainen Ssangyong. Ei nimi autoa pahenna, mutta jos lähdetään valitsemaan maailman vaikeimmin tavutettavaa automerkkiä, niin Ssangyong on takuulla kolmen kärjessä.

Ssangyongin tuontimallisto koostuu alkuvaiheessa maastureista. Tätä kirjoitettaessa autojen hinnat eivät olleet vielä selvillä. Iloisen spekuloinnin hengessä voimme todeta, että kyllä ne Ssangyongit ovat takuulla 20 prosenttia halvempia kuin muut vastaavat autot.

Lisää Ssangyongista Tuulilasin tuoreessa numerossa 1/2015.

Tuulilasin 1/2015 pääkirjoitus.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 8.1.2015