Apu

Minna Helle: Uusi johtopesti Teknologiateollisuudessa – ”Olennaisinta kuuntelemisen taito – toisen ajatuksista ei kannata olettaa mitään”

Minna Helle: Uusi johtopesti Teknologiateollisuudessa – ”Olennaisinta kuuntelemisen taito – toisen ajatuksista ei kannata olettaa mitään”
Tunteita herättävä Minna Helle aloitti uudessa virassa. Suomen ensimmäisen naispuolisen valtakunnansovittelijan pesti päättyi kohuun 2018, kun Helle loikkasi työnantajaleiriin kesken nelivuotiskauden.
Julkaistu: 10.6.2021
Minna Helle aloitti Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtajana sekä Työ, osaaminen ja innovaatiot -yksikön johtajana. Tulevaisuuden naisjohtajille Helteellä on sanottavaa.
– Tärkeintä on, että ei ajattele liikaa naiseuttaan. Kannattaa vain tehdä rohkeasti ja intohimoisesti niitä asioita, joista on kiinnostunut. Työtä ei tarvitse osata etukäteen, vaan uusiin asioihin on hyvä tarttua liikaa miettimättä.
Helle muistetaan Suomen ensimmäisenä naispuolisena valtakunnansovittelijana. Kyseinen pesti päättyi kohuun. Valtakunnansovittelijan tehtävä on sovitella sekä työntekijöiden että työnantajien suhteita. Helle siirtyi ennen neljän vuoden pestin loppumista edustamaan työnantajia Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtajaksi.

Avoin linja somessa

Minna Helle tietää neuvottelemisesta asian jos toisenkin.
– Kaikkein olennaisinta on kuuntelemisen taito. Toisen ajatuksista ei kannata olettaa yhtään mitään. Sillä pääsee jo pitkälle. Jos ajattelee tietävänsä, mitä toinen ajattelee ja toimii sen pohjalta, asiat menevät nopeasti solmuun.
Toisin kuin monet korkeassa virassa olevat ihmiset, Helle on valinnut yllät­tävänkin avoimen linjan sosiaalisessa mediassa. Hän jakaa Instagramissa uusioperheensä kuulumisia rennolla otteella. Perheeseen kuuluu rallimanageri Kim Vatanen sekä molempien lapset. Somessa voi seurata Helteen huvila­projektia Turun saaristossa Nauvossa.
– Itse ajattelen niin, että kun antaa itsestään, saa myös paljon takaisin. Ihmiset ovat minusta kiinnostavampia, kun he uskaltavat hieman raottaa sitä, millaisia he ovat ihmisinä.

Minna Helle

Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja sekä Työ, osaaminen ja inno­vaatiot -yksikön johtaja. Oikeustieteen maisteri.
1 kommentti