Miniopas Splitiin
Matkailu
Miniopas Splitiin
Adrianmeren rannalla sijaitseva Split on Kroatian toiseksi suurin kaupunki. Moni pysähtyy sinne vain pariksi päiväksi. Mondo poimi kolme tärppiä pikavisiitille.
Julkaistu 8.8.2011
Mondo

Paras ranta

Zvončac

Splitin suurin hiekkaranta Bačvice on heinä–elokuussa niin täynnä, ettei veteen kunnolla mahdu. Kaupungin paras ranta on Zvončac, puolen tunnin kävelymatkan päässä keskustasta. Zvončacin ranta on kallioinen ja osittain havupuiden varjossa. Täällä meri on kirkas, turkoosi ja syvä. Pieni ranta on erityisesti paikallisten suosiossa. Läheltä löytyvät Kasteletin ja Obojenan rannat ravintoloineen. Kallioilta pystyy hyppäämään suoraan veteen. Rannalla on suihku. Zvončac, keskustasta länteen, Marjanin kukkulan etelälaidalla.

Fifestä saa perinteistä kroatialaista ruokaa kuten pašticadaa.
Paras ravintola

Fife

Kaikki sen tietävät: Fife tarjoilee kroatialaista ruokaa edullisesti. Illallisaikaan pienen ravintolan terassi on tupaten täynnä paikallisia ja turisteja. Jonottaminen kuitenkin kannattaa. Kokeile perinteistä pašticadaa eli mausteisessa kastikkeessa haudutettua naudanlihaa gnocchien kera. Pašticada 7 e. Trumbiceva obala 11.

Bolin rantaa pidetään Kroatian kauneimpana.
Paras retki

Bol

Kroatian rannikko on täynnä pieniä saaria, ja Split on mainio lähtöpiste saarihyppelyyn. Kroatian kaunein ranta Bol löytyy Bračin saarelta. Splitistä Bračiin pääsee lautalla. Jadrolinijan lautta vie Supetarin kaupunkiin tunnissa. Supetarista Boliin pääsee paikallisbussilla (meno-paluu 13 e) tai taksilla (meno-paluuu noin 17 e). Perillä odottaa valkoinen kiviranta, joka muodostaa mereen pienen niemen. Lauttamatka Split–Supetar 4,50 e. Bol sijaitsee Bolin pikkukaupungissa Bračin eteläpuolella. 

Kommentoi »