Miniltä äklömakea kuninkaallinen hääauto - rahat hyväntekeväisyyteen
Autot ja liikenne
Miniltä äklömakea kuninkaallinen hääauto - rahat hyväntekeväisyyteen
Mini on valmistanut Mini Cooper S Royal Wedding -auton juhlistaakseen Englannin prinssi Harryn ja näyttelijä Meghan Marklen tulevaa avioliittoa.
Kuvat

Julkaistu 10.5.2018
Tuulilasi

Auto on tarkoitus huutokaupata pariskunnan häiden jälkeen, rahat lahjoitetaan sairaiden lasten HIV-yhdistykselle CHIVA:lle.

Auto näyttääkin kovin brittiläiseltä. Konepellillä on sinihopearaidat, katto on maalattu puna-valko-siniseksi tuodakseen esiin anglo-amerikkalaista yhteenkuuluvuutta.

Osa auton osista on 3D-tulostettuja kuten ovenkahvat ja kojelaudan säätimet. Ovien valot heijastava ”Just Married”-kuvion maahan ja sisustuksesta löytyy jopa hieman ällöttävän hunajaisia Harry rakastaa Meghania yksityiskohtia. Kojelaudan koristelusta löytyy myös hääpäivä sekä onnentoivotukset pariskunnalle.

Hunajaisia yksityiskohtia lukuun ottamatta auto on ihan perus Mini Cooper S, jossa on 190 hevosvoima ja vääntöä 280 Nm. Vaihteistona on seitsenportainen automaatti.

Auton perushinta on noin 28 000 euroa, mutta eiköhän joku kuninkaallisfiili & hääfriikki tule maksamaan tästä luomuksesta huutokaupassa järjettömän paljon enemmän.

"Olemme olleet ikoninen brittiläinen autonvalmistaja jo liki 60 vuotta, olemme ylpeitä saadessamme näin kunnioittaa kuninkaallisia häitä ja tehdä vielä hyväntekeväisyyttä lisäksi”, sanoo Minin suunnittelujohtaja Oliver Heilmer.

Kommentoi »