Miniautoistaan tunnettu Smart kasvaa aikuiseksi - uusi tulokas kuin Mini Countryman
Autot ja liikenne
Miniautoistaan tunnettu Smart kasvaa aikuiseksi - uusi tulokas kuin Mini Countryman
Smart on laajentamassa selkeästi visiotaan. Yhtiö esitteli Münchenin autonäyttelyssä lähes tuotantovalmiin Concept #1 täyssähköisen crossoverin, joka on selkeästi kookkaampi kuin Smartin aikaisemmat miniautot.
Julkaistu 10.9.2021
Tuulilasi

Nelipaikkainen auto muistuttaa melkoisesti Mini Countrymania, sisältä löytyy paljon teknologiaa kuten esimerkiksi 3D-kosketusnäyttö.

”Concept #1 on meille merkittävä merkkipaalu matkalla kohti Smartin seuraavaa autosukupolvea. Tämä lähes tuotantovalmis auto on mielenkiintoinen näyte siitä, mitä Smartin asiakkaat voivat meiltä jatkossa odottaa”, sanoi Smartin myynti- ja markkinointijohtaja Daniel Lescow.

Autosta ei vielä paljon informaatiota saatu. Tekoälyä sisältävä tietoviihdejärjestelmä päivittyy langattomasti, avustinjärjestelmiä autossa ovat muiden muassa ainakin parkkiavustin ja ohjausavustin.

On selvää, että Smart tavoittelee nyt paljon suurempaa asiakaspintaa kuin tähän asti. Nyt auto on auton kokoinen ja siitä löytyy myös tavaratilaa.

”Olemme luoneet brändille ihan uuden DNA:n, jolla on potentiaalia paaluttaa Smart myös johtavaksi suunnittelubrändiksi”, sanoo Smartin omistavan Daimlerin suunnittelujohtaja Gorden Wagener.

Kommentoi »