Tuulilasi

Mini paisui taas ja sai lisäovet – katso kuvat


Äskettäin uudistuneesta Ministä on vähitellen tulossa oikeasti käytännöllinen auto, sillä se on saanut lisäpituutta ja ylimääräiset kaksi ovea.
Kuvat Mini

Syksyllä saapuva viisiovinen Mini ei olekaan enää mikään pikkuauto. Aikanaan ensimmäisen Minin kohdalla lisäovet eivät tulleet edes kysymykseen, koska auto oli niin pieni. Nykyään ajat ovat muuttuneet ja Mininkin on taivuttava käytännön vaatimuksiin, kertoo Autozeitung.

Ovien myötä myös akseliväli (72 mm) ja kokonaispituus (16 cm) on kasvanut. Lisäpituudesta huolimatta auto ei eroa ulkoisesti paljoakaan kolmiovisesta Ministä. Maski ja peräpää ovat käytännössä jääneet identtisiksi, mutta sivukuvassa uusi malli erottuu selvemmin. Kolmiovisessa Minissä ikkunat ovat raamittomat, mutta käytännön syistä viisioviseen on tuotu kehystetyt ovet.

Suuremmista ulkomitoista hyötyvät eniten takapenkkiläiset. Viisiovisessa on enemmän polvi-, jalka- ja pääntilaa kuin tavallisessa Minissä. Myös takakontti on kasvanut 211 litrasta 278 litraan. Uudistuksen jälkeenkin tavaratila jää luokan keskiarvosta. Kasvun myötä tulee tietenkin lisää elopainoa, ja viisiovinen Mini kilauttaa puntariin 60 lisäkiloa.

Moottorivalikoima pysyy identtisenä kolmiovisen Minin kanssa. Paletti koostuu pääosin BMW:n uudesta kolmisylinterisestä moottoriperheestä. Briteissä kahdesta lisäovesta saa maksaa 900 euroa ekstraa, Suomen listahinta asettunee hieman tämän yläpuolelle. Mini itse ennustaa viisiovisesta Ministä tulevan heidän suosituimman mallinsa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 5.6.2014