Mini ei ole enää mini: ”Pystymme tekemään isompiakin autoja”
Autot ja liikenne
Mini ei ole enää mini: ”Pystymme tekemään isompiakin autoja”
Miniä on kritisoitu voimakkaasti siitä, että sen uusimmat autot eivät ole enää niin ”minejä” kuin alkuperäiset.
Julkaistu 16.7.2018
Tuulilasi

Minin ulkoasu- ja suunnittelujohtaja Florian Nissl kertoo, ettei brändin autojen tarvitse enää olla yhtä pieniä kuin ennen.

”Suunnittelukielemme on nyt sellaista, ettei se enää jokaisessa tapauksessa taivu kaikkein pienimpiin autoihin. Minullakin on paljon kokemuksia ja muistoja niistä lukuisista autoista, joilla olen ajanut 15 tai 20 vuotta sitten, ainakaan minä ne enää haluaisi samanlaisia ajokokemusta. Tämän päivän autot ovat isompia ja samalla turvallisempia”, Nissl sanoo.

”Kun ihmiset tulevat tutuksi sen idean kanssa, että Minin ei tarvitse olla enää kooltaan pieni – vaikka nimi niin sanookin – he tulevat ymmärtämään, kuinka hienoja isompiakin autoja me pystymme suunnittelemaan. Meillä on hyvin joustavat tekemisen raamit ja tämä on minusta hyvin mielenkiintoista.”

Niisslin mukaan Mini on positiivisessa kierteessä, oka mahdollistaa sille uusien asioiden tekemisen.

”Nyt olemme tilanteessa, missä voimme luoda uusia tuotteita ja tarjota asiakkaillemme uusia elämyksiä. Kun esimerkiksi suunnittelimme Vision Next 100:n, yritimme pysyä uskollisena vanhoille periaatteillemme, ettemme muuttaisi liikaa asioita.”

”Mielestämme onnistuimme oikein hyvin, auton tunnistaa edelleenkin Miniksi, mutta sen suunnittelussa on kokonaan uutta otetta. Se konsepti osoittaa, mitä tämä brändi pystyy suunnittelupuolella tekemään. Muutimme jopa auton mittasuhteita, mutta silti se on tunnistettavasti Mini. Pystymme nyt tekemään todella joustavia ratkaisuja”, Nissl hehkuttaa.

Jo ennen Vision Next 100:aa Mini on poikennut alkuperäisestä konseptistaan pienten autojen valmistajana, esimerkki tästä on Countryman SUV.

Mini etenee vahvasti myös sähköistymisen teillä, täyssähköisestä Ministä esiteltiin jo viime viikolla ensimmäiset luonnokset. Auto tulee perustumaan Minin kolmioviseen hatchbackiin.

Kommentoi »