Tuulilasi

Mini avoilee taas kerran – katto auki 18 sekunnissa


Mini on julkaissut avoversion uudistuneesta Ministään juuri Tokion autonäyttelyn alla. Uusi Mini Convertible merkin historian isokokoisin avoauto.
Teksti Max Lange
Kuvat Mini

Kesäisiin ajokeleihin suunniteltu Mini Convertible on kasvanut huomattavasti kokoa edeltäjäänsä nähden. Auto on kasvanut pituutta peräti 98 mm ja leveyttäkin 44 mm verrattuna aiempaan avoon.

Kasvaneet ulkomitat on hyödynnetty neljän matkustajan hyödyksi, joskin aikusille takarivi voi olla edelleen turhan ahdas paikka. Myös tavaratila on kasvanut edeltäjästään 25 prosentilla ollen nyt 215 litraa katto ylhäällä ja 160 litraa katto alhaalla.

Mini Convertiblen katto on kangasmallia ja sähkökäyttöinen. Sen avaaminen sekä sulkeminen kestää vain 18 sekuntia. Toimenpide voidaan suorittaa jopa 30 km/h vauhdissa. Katossa on myös toiminto, joka mahdollistaa vain sen osittaisen avaamisen.

Uusi avokattoinen Mini perustuu samalle UKL-pohjarakenteelle kuin Minin muut uudet mallit ja BMW 2-sarjan Active Tourer. Tämä on mahdollistanut aiempaa jäykemmän korirakenteen, jonka vuoksi ajo-ominaisuuksien luvataan olevan entistäkin paremmat.

Mini Convertible rantautuu Eurooppaan ensi vuoden kesäksi.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 23.10.2015