Apu

Mike Pence ei hyväksy esiaviollista seksiä – Professori Marko Maunula: "Jos Pence astuisi Valkoisen talon johtoon, surrealistinen sekoilu loppuisi"

Mike Pence ei hyväksy esiaviollista seksiä – Professori Marko Maunula: "Jos Pence astuisi Valkoisen talon johtoon, surrealistinen sekoilu loppuisi"
Donald Trumpin koronataudin ja molempien presidenttiehdokkaiden korkean iän vuoksi varapresidenttiehdokkailla on tavallista enemmän painoarvoa Yhdysvaltain marrasvaaleissa.

Republikaanien Mike Pencen ja demokraattien Kamala Harrisin ensikohtaaminen viime viikolla oli melko rauhallinen, mutta näkemyserot eivät juuri voisi olla suurempia.

Pence on umpikonservatiivinen kristillisen oikeiston edustaja, joka ei hyväksy esiaviollista seksiä, seksuaalivähemmistöjen liittoja eikä aborttia. Se ilmenee monia amerikkalaisiakin huvittavina piirteinä, kertoo pitkään maassa asunut Yhdysvaltain historian professori Marko Maunula Claytonin yliopistosta Atlantasta Avulle.

– Pence ei suostu jäämään kahden yhdenkään naisen kanssa edes lounaalla, vaan mukana pitää olla joku esiliinana. Hän kutsuu Karen-vaimoaan ”äidiksi”. Vitsin mukaan Pence on mies, joka käy suihkussakin vaatteet päällä.

Maunulan mukaan demokraatit tekivät kuitenkin virheen aliarvioidessaan Pencen vain epäkiinnostavaksi paikallistason tekijäksi. Entinen Indianan kuvernööri ei ole säkenöivä älykkö, mutta osaa puhutella omaa yleisöään.

Eli ”kunnon kristittyä naapurinmiestä” arvostavaa oikeistoa, joka vieroksuu sekä Donald Trumpin käytöstä että kaikkia demokraatteja.

Väittelyssä Pence puolusti odotetusti Trumpin toimia pandemian ja mielenosoitusten hoidossa sekä yhdysvaltalaisia poliiseja.

– Jos Pence astuisi Valkoisen talon johtoon, surrealistinen sekoilu loppuisi ja palattaisiin normaaliin hallintoon. Ulkopoliittisesti hän on kirjoittamaton kortti, Marko Maunula arvioi.

Mike Pence

61-vuotias USA:n varapresidentti, lakimies ja Indianan kuvernööri (2013–17). Kuuluu republikaanien uskonnolliseen oikeistosiipeen.

Julkaistu: 14.10.2020
Kommentoi »