Mondo

Mikä on Saksan tuntematon helmi, Tuula Vainikainen?

Mikä on Saksan tuntematon helmi, Tuula Vainikainen?
Automatkailuun Saksassa erikoistunut kirjailija vinkkaa maan parhaat kohteet.
Julkaistu: 2.5.2021

Miksi Saksa on hyvä paikka automatkailijalle?

Maata halkoo autobaanaverkosto, joka vie nopeasti Itämereltä Alpeille tai Moseljoelta Puolan rajalle. Ajokulttuuriin tosin kannattaa tutustua. Älä jää roikkumaan nopeiden kaistalle. Baanan sijaan voit myös valita kivan maisematien, jonka varrella on linnoja ja viinitiloja.

Mikä on maan paras iso kaupunki?

Berliini. Sen sisässä on monta kaupunkia ja aikakautta. Minä pidän Itä-Berliinistä, jossa on esimerkiksi Kollwitzplatzin ekomarkkinat ja Kulturbrauerei. Friedrichshainissa on Frankfurter Tor stalininhampaineen, kirjakahvila Cafe Tasso ja Frankfurter Alleen moni-ilmeiset lähikadut.

Mitä Saksan ruokaerikoisuutta täytyy maistaa?

Tuoretta parsaa, rapeaa schnitzeliä ja perunakeittoa. Puolisoni mielestä leberkäse-lihavuokaa.

Mikä on idyllisin pikkukaupunki?

Quedlinburg, jossa on upea linna, ristikkotaloja ja kapeita kujia kahviloineen. Paikka pelastui DDR:n saneerauksilta ja korjattiin Saksojen yhdistymisen jälkeen.

Mikä on Saksan tuntematon helmi?

Maan itäosan viehättävä Bautzen. Surullisesta Stasi-historiasta huolimatta se on valoisa kaupunki, jossa juhlitaan Frühlingsfestejä alkukesällä.

Mikä asia saksalaisessa kulttuurissa ihmetyttää sinua?

Ihastelen suhdetta tuoreeseen leipään. Weimarissa korttelissamme oli neljä konditoriaa.
Tuula Vainikainen on tietokirjailija, joka on autoillut perheensä kanssa Saksassa vuodesta 1988 asti. Vainikaisen matkatarinoita sisältävä teos Matkalla jossakin Saksassa ilmestyi keväällä 2021.
Kommentoi »