Tuulilasi

Mikä ihme saa italialaisen kyykkimään hämäläisessä metsässä?


On se vaan hullua kulkea metsässä ralliautoja bongaamassa.
Kuvat Marko Mäkinen

Näinhän se on, kun kysyy satunnaiselta kivikylän asukilta – pusikossa on pistäviä ötököitä, ja risutkin raapivat ikävästi.

Kun uskaltautuu sinne metsän siimekseen tai niityn reunaan, voi mielipide vaihtua aika nopeasti. Varsinkin, kun kyseessä on kansainvälisen tason huipputapahtuma, kuten Suomen MM-ralli.

Minä seurasin kisaa sattuneista syistä aivan lähietäisyydeltä. Pihlajakosken erikoiskoe kun kulki suunnilleen kesämökkimme pihan läpi.

Ensimmäinen auto starttasi pikikselle elokuun ensimmäisen päivän aamuna vähän yhdeksän jälkeen. Jo ennen kuutta reppukansaa oli kuitenkin liikkeellä reippain mielin: varhainen lintu löytää parhaat katselupaikat, oli pelin henki.

Pihlajakosken pätkä ajettiin kahteen kertaan. Odotellessamme iltapäivän spektaakkelia pihaamme saapasteli hiukan eksyneen näköinen nuori mies. Kävi ilmi, että herra oli Italiasta ja palkintomatkalla!

Kävimme siinä juttusille, ja ihmettelin kovasti, että miten Firenzessä keksitään lähteä hämäläiseen metsään rallia katsomaan.

Selvisi, että pojan isä on intohimoinen ralliharrastaja. Kun poika oli valmistunut yliopistosta, isä halusi palkita jälkikasvunsa ikimuistoisella matkalla.

Ja niin oli italialaisen kivikylän asukki keskellä suomalaista metsää. Vaikutti muuten kovin tyytyväiseltä näkemäänsä.

Lisää rallitunnelmaa Tuulilasin tänään ilmestyneessä numerossa 11/2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 21.8.2014